Ce sa vezi la Roma – Ai la dispoziție una sau două zile pentru a vizita Roma? Ei bine, fă-te confortabil și descoperă acest itinerariu pe care ți-l ofer. Îți voi arăta cele 10 locuri de neratat, de vititat pe jos cu copiii dvs. sau folosind mijloacele de transport în comun, locuri de vizitat cel puțin o dată în viață.

1. CE SA VEZI LA ROMA: Colosseumul

Nu cred că are nevoie de o prezentare și din punctul meu de vedere Colosseumul este cel mai important și cunoscut monument din Roma, atât de cunoscut încât a devenit chiar simbolul orașului. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre noile șapte minuni ale lumii, Colosseumul se află în inima Romei, cu o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați și o înălțime de 48 de metri. Este posibil să intri și să-l vizitezi plătind un bilet.

DE FĂCUT: cumpărați biletul online și evitați cozile lungi.

FOTO: urcă pe dealul dintre arcul lui Traian și Colosseum și fă-ți un selfie frumos. Ai grijă să nu deranjezi cuplurile proaspăt căsătorite.

Colosseum - Ce sa vezi la Roma
Colosseum

2. CE SA VEZI LA ROMA: Pantheon

Marele Michelangelo a definit Panteonul ca fiind „opera îngerilor și nu a oamenilor”. Majestuos, de o frumusețe și o formă rară, se ridică în inima Romei la câțiva pași de Piazza Navona. Când îl vei vizita, nu vei omite să observi privirea spre marele „oculus”, o gaură imensă în centrul cupolei, legenda spune că acea gaură a fost creată de diavol in timp ce fugea din templul lui Dumnezeu.

DE FĂCUT: stai în centru și privește în sus, eventual cu gura închisă. 🙂

FOTO: stai în centrul pieței, în spatele fântânii din Piazza della Rotonda și … te vei distra mult.

 Panteon - Ce sa vezi la Roma
Panteon

3. CE SA VEZI LA ROMA: Forurile Imperiale

Forurile Imperiale reprezintă una dintre cele mai recunoscute zone arheologice și istorice din lume. Mersul printre rămășițele unui fost imperiu seamănă puțin cu o plimbare prin istorie. Situate între Colosseum și Piazza Venezia, Forurile Imperiale sunt unul dintre cele mai populare puncte de interes pentru turiști.

DE FĂCUT: mergi, cu poftă, privind în dreapta și în stânga în același timp, încercând să nu ratezi nici o pietricică din epoca romană.

FOTO: ajungi la capătul Forumurilor Imperiale din partea Piazza Venezia, întoarce-te (o sa ai complexul Vittoriano în spate) și distrează-te făcând fotografii ale Forumurilor având Colosseumul pe fundal. Un sfat: dacă poți, să faci poze noaptea.

 Forurile Imperiale - Ce sa vezi la Roma
Forurile Imperiale

4. Bazilica Sfântul Petru

Vorbim despre cea mai mare biserică din lume! Este cu adevărat dificil să decideți dacă este mai frumos în interior sau în exterior. Bramante, Rafael, Peruzzi, Michelangelo. Mai ales Michelangelo cu evlavia sa, una dintre cele mai bune opere ale sale.

DE FĂCUT: urcă pe cupolă pentru a admira una dintre cele mai frumoase vederi ale Orașului Etern.

FOTO: stai la 30-40 de metri în spatele obeliscului din Piața Sf. Petru și de acolo faci fotografii cu splendida fațadă a Bazilicii.

 Bazilica Sfântul Petru - Ce sa vezi la Roma
Bazilica Sfântul Petru

5. Muzeele Vaticane și  Capela Sixtină

Dacă ne gândim la Capela Sixtină, nu putem să nu-l menționăm pe Michelangelo Buonarroti: marelui maestru i-au trebuit 10 ani pentru a termina frescele. Capela Sixtină este situată în interiorul Muzeelor ​​Vaticanului.

DE FĂCUT: în vizita ta la muzeul Vaticanului, te sfătuiesc să acorzi prioritate capodoperei lui Michelangelo și apoi să treci la celelalte opere.

FOTO: evită să faci poze cu capodopera lui Michelangelo. Pe lângă ruinarea frescelor, vei obține fotografii de slabă calitate. În încăpere sunt persoane care îți atrag atenția atunci cand te văd ca faci poze. Sunt semne unde poți și unde nu să fotografiezi.

 Capela Sixtină - Roma
Capela Sixtină

6. CE SA VEZI LA ROMA: Galeriile și Vila Borghese

Parcul Villa Borghese este cel mai mare parc vizitat de mine în Roma. Verde, artă și distracție ce se întinde pe 80 de hectare, ce ți-ai mai putea dori? Poți decide să faci o plimbare frumoasă sau să intri în Galeria Borghese și să descoperi lucrările lui Titian, Raphael și Caravaggio, să te duci cu copiii la Bioparco sau la sala de joacă „Casina di Raffaello” sau să vizitezi numeroasele restaurante și cinematografe.

DE FĂCUT: intră în muzeul Galeriei Borghese. biletele nu se găsesc la vânzare liberă. Deși camera pentru case și chiar semnul “Casa” este acolo. Dar chiar și în timpul iernii – în “sezonul jos” – legile Galeriei rămân neschimbate: doar 200 de persoane pot intra în interior și numai pentru 2 ore. Și, în pofida faptului că muzeul este deschis de dimineața devreme până seara târziu, fluxul de turiști continuă neabătut și nu va este posibil să intrați cu altă excursie sau să găsiți vreun loc. Prețul unui bilet pentru adulți la comanda online este de la 20 Euro. În același timp, cu cât mai din timp cumpărați biletul, cu atât este mai mare șansa ca acesta să fie mai ieftin.

FOTO: incontestabil în grădina Pincio unde vei avea toată Roma în față. Îmi vei mulțumi …

 Vila Borghese - Ce sa vezi la Roma
Vila Borghese

7. CE SA VEZI LA ROMA: Fontana di Trevi

Făcută nemuritoare de „Dolce Vita” a lui Fellini, fântâna Trevi este și astăzi una dintre cele mai vizitate destinații de turiști. Este o adevărată capodoperă a arhitecturii, sculpturii și ingineriei. În centru veți găsi statuia lui Oceanus, apoi statuile care reprezintă sănătatea și prosperitatea și în cele din urmă cei doi cai care identifică în mod ideal marea, furtunoasă (stânga) și calma (dreapta).

DE FĂCUT: Aruncă o monedă. Tradiția populară spune că numai în urma acestui gest veți putea îndeplini dorința de a vă întoarce la Roma.

FOTO: coborară pe scara mică, ajungi în primul rând așteptând cu răbdare rândul tău și faci fotografii după bunul plac. Selfie-urile ies deosebit de bine …

 Fontana di Trevi - Ce sa vezi la Roma
Fontana di Trevi

8. Vittoriano (Monumentul lui Vittorio Emanuele al II-lea) și Piazza Venezia

Piazza Venezia este situată în mijlocul răscrucei turistice romane: între Colosseum și Forurile Imperiale pe de o parte și via del Corso și via Nazionale pe de altă parte. Dacă aveți timp, vizitați Vittoriano care, pentru majestatea sa, importanța culturală și istorică, reprezintă simbolul Italiei din ultimele două secole.

DE FĂCUT: urcă pe terasa Vittoriano și admiră de aproape cele două cvadrigi ale patriei și libertății.

FOTO: îndreptă-te spre centrul pieței, acordând atenție mașinilor (!!), concentrează-te cât mai mult posibil, în linie cu Vittoriano și vei avea ca amintire cele mai frumoase fotografii.

 Piazza Venezia -  Roma
Piazza Venezia

9. CE SA VEZI LA ROMA: Piazza Navona

Frumos, relaxant și plin de lucruri interesante de văzut: de la biserica barocă Sant’Agnese din Agone construită de Borromini până la fântâna celor patru râuri realizate de Bernini, de la Palazzo Pamphilj până la fântânile Maurii și Neptunului.

DE FĂCUT: vizitează-l în zilele de Crăciun, când piața este plină de tarabe și emană bucurie din toate pietrele.

FOTO: il must este fotografia statuii Rio della Plata care se apără de căderea iminentă a bisericii din Sant’Agnese. Este vorba de o glumă făcută de Bernini ​​către Borromini.

 Piazza Navona - Ce sa vezi la Roma
Piazza Navona

9. Piața Spaniei

Piazza di Spagna este probabil una dintre cele mai cunoscute piețe din lume. Este dificil să nu te entuziasmezi admirând splendidele trepte ale Trinità dei Monti sau așezându-te pe marginile fântanii Barcaccia. Există, de asemenea, ceva și pentru iubitorii de poezie engleză, datorită muzeelor ​​Keats și Shelley, precum și pentru cei care fac cumpărături datorită strazilor, via dei Condotti și via del Corso din apropiere.

DE FĂCUT: așeză-te pe treptele Trinità dei Monti și urmărește cum lumea trece. 🙂

FOTO: sugerez două. Una spre scară, cealaltă către piața văzută de pe balcoanele Trinità dei Monti.

 Piața Spaniei - Ce sa vezi la Roma
Piața Spaniei – Roma

Iata câte locuri poți vizita în Roma, într-o singură zi, pe Gratis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *