Salutare prieteni! Astazi am decis sa detaliez procesul prin care trebuie sa treci daca vrei sa ajungi in Thailanda, dupa cum stiti, datorita pandemiei multe lucruri s-au schimbat iar daca nu faci totul ca la carte nu o sa obtii viza de intrare in tara.

Sa o luam cu inceputul:

Daca ai in plan plan sa mergi in Thailanda si vrei sa aplici pentru viza, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa trimiti un e-mail care ambasada Thailandei la Bucuresti prin care sa ceri informatii, asta pentru ca lucrurie se schimba de la o zi la alta. Chiar daca noi am aplicat pentru viza in ianuarie 2022 si informatiile sunt actuale tot e bine sa le trimiti un e-mail.

De retinut este faptul ca in aceasta perioada se merge doar cu progamare iar programul pentru sectia consulara este oarecum limitat, este deschisa doar miercuri și vineri, intre orele 09.30-12.00. De asemenea, rețineți că Ambasada va fi închisă de sărbătorile naționale românești și thailandeze.

Viza pentru Thailanda 2022

Sunt mai multe tipuri de viza dar ne vom axa pe viza de turist, daca esti aici cred ca si pe tine te intereseaza tot acest tip de viza.

 • VOA (Visa On Arrival) – aici link-ul de la ambasadă, cu mai multe detalii
  • O primești pe loc când intri în Thailanda, în anumite orașe mari (lista de orașe se găsește la link-ul menționat)
  • Îți oferă o singură intrare, și posibilitatea de a sta în țară 15 zile; dacă vrei să călătorești în afara Thailandei și să te întorci (de exemplu, o scurtă vizită în Cambodgia sau Singapore), trebuie să îți iei din nou VOA (sau să aplici pentru re-entry permit)
  • Nu ai nevoie de multe documente: pașaport cu validitate de minim 6 luni, biletul de avion de întoarcere, formularul de cerere cu poză, și dovada că ai la tine 10.000 baht (250 euro) de persoană sau 20.000 baht (500 euro) de familie.
  • Costă 2000 baht (50 euro)
 • Tourist Visa Single Entry – aici link-ul de la ambasadă
  • Trebuie să mergi la ambasada din București să depui actele, și dacă le ai pe toate în regulă, primești pașaportul cu viza într-o săptămână
  • Îți oferă o singură intrare, și posibilitatea de a sta 3 luni; dacă ieși din țară și intri înapoi trebuie să îți iei VOA
  • Trebuie să intri în Thailanda în următoarele 3 luni, deci nu îți lua viza cu 6 luni înainte de vacanță, că nu rezolvi nimic
  • Îți trebuie mai multe acte, le voi discuta pe fiecare în parte
  • Costă 35 euro

Noi nu o sa stam doar 15 zile si am obtat pentru turist visa single entry. Iata documentele necesare pentru viza de Thailanda:

 1. Formularul de aplicație pentru viză. Aveți link AICI pentru formular.

2. Pașaport în original plus o copie (pagina principală de informații) cu valabilitate mai mare de 6 luni; copii ale vizelor thailandeze anterioare, dacă există, împreună cu ștampile de intrare/ieșire pe/din Thailanda

3. Copie după cartea de identitate.

4. 2 fotografii recente ( 3.5 x 4.5 )

5. Asigurare de sănătate pentru întreaga perioadă de ședere cu o acoperire minimă de 50.000 USD pentru costuri medicale. Asigurarea trebuie să fie în limba engleză și trebuie să acopere toată durata șederii în Thailanda. IMPORTANT: Pe asigurare trebuie sa fie specificat clar suma de de 50.000 USD sau mai mare și că acoperă inclusiv COVID-19.

6. Certificat de vaccinare (certificat digital UE sau echivalent), certificat de vaccinare pe care sa fie specificată data la care ați primit prima doză de vaccin.

7. Certificat de angajare în limba engleză sau cu traducere legalizată. Certificatul de angajare trebuie să precizeze salariul, funcția, numărul și data contractului. Noi nu suntem angajați și a trebuit să facem dovada venitului lunar și dovada deținerii companii.

8. Dovada ca aveți bani. Copie a extrasului bancar din care să rezulte un minim de 30 de euro/zi/adult pentru întreaga perioadă de ședere, dar nu mai puțin de 1.000 de euro pentru un sejur de până la 30 de zile.

9. Confirmarea rezervării de cazare în limba engleză, conform cerințelor de intrare din Thailanda. Pentru cele mai recente cerințe de intrare click AICI. Aici iar avem putin de discutat. Aveți nevoie de cel putin o noapte de cazare la un hotel care indeplineste conditiile impuse de autoritati ( pentru test and go program). Practic cei de la hotel va vor prelua de la aeroport, veti face un test PCR si intrati in izolare pana vine rezultatul.

Rezervarile facute prin booking NU sunt acceptate. Autoritățile thailandeze acceptă doar rezervări preplătite prin Agoda sau confirmarea directă a rezervării de la hotel. Aveți nevoie de o scrisoare de confirmare care trebuie să specifice numele oaspeților, detaliile pachetului care include testul RT-PCR și confirmarea plății în avans.

Copiii sub 12 ani vaccinați care călătoresc cu părinții sau tutorele vaccinați complet vor fi puși în carantină pentru aceeași perioadă aplicabilă părinților sau tutorelui lor. Copiii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și sub 18 ani care călătoresc cu părinții sau tutorele vaccinați complet pot intra în Thailanda în cadrul Programelor Sandbox împreună cu părinții lor. Copiii peste 18 ani nevaccinați trebuie să stea în carantină nu mai puțin de 10 zile.

10. Cazare pe toată perioada de ședere după Programul Test & Go. O sa aveți nevoie de rezervarile de la hotel ( daca stai 60 de zile… rezervarile trebuiesc facute pe 60 de zile) sau o scrisoare de invitație din partea familiei sau a unui prieten din Thailanda. O scrisoare de invitație trebuie să includă o copie a cărții de identitate și dovada ca detine o casa in Thailanda, proprietate sau contract de inchiriere.

11. Bilet dus-intors, in cazul nostru bilet catre o alta destinatie.

12. Ultimul lucru de care mai aveti nevoie: 35 euro în numerar. Taxa pentru o singura persoana.

Dar stați! Asta nu este tot!! 🙂

Călătorii trebuie să se înregistreze pentru THAILAND PASS (https://tp.consular.go.th) și vor trebui să prezinte un cod QR generat prin sistemul Thailand Pass la check-in și la sosirea în Thailanda. Înregistrarea trebuie făcută cu cel puțin 7 zile înainte de plecare.

În afară de THAILAND PASS, călătorii trebuie să prezinte un certificat medical, în limba engleză, cu un rezultat de NEGATIV COVID-19 (eliberat cu cel mult 72 de ore înainte de data plecării). Metoda de testare trebui să fie doar „PCR în timp real”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *