Un iPhone pliabil ar putea să apară peste câţiva ani

Corning, furnizorul de sticlă de protecţie pentru ecrane al Apple, lucrează la un produs flexibil, în contextul lansării unor telefoane pliabile de către competitorii ce folosesc plastic, informează CNBC.

Anunţul arată ambiţia Apple de a crea un telefon pliabil mai durabil decât modelele ce au la bază plastic şi polimeri, anunţate de Samsung şi Huawei.

Merrill Lynch a declarat, în martie 2018, că un model pliabil de iPhone ar putea fi lansat în 2020 şi că Apple lucrează deja la produs alături de partenerii săi asiatici, potrivit Mediafax.

Loading...

 

Piaţa telefoanelor pliabile este netestată şi scumpă, până în prezent,Samsung Galaxy Fold pornind de la un preţ de 1.980 de dolari şi Huawei Mate X ajungând la 2.600 de dolari.

Producătorii de telefoane mobile fac însă eforturi pentru a obţine propriile versiuni de ecrane pliabile, Motorola planificând să readucă iconicul model Razr într-o astfel de variantă, conform The Wall Street Journal.

Apple a asigurat deja o finanţare în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Corning, pentru a sprijini cercetarea şi dezvoltarea şi pentru echipamente şi prelucrarea sticlei.

Acest fapt sugerează dorinţa companiei Apple ca telefoanele viitoare, inclusiv cele pliabile, să dispună de afişaje la fel de durabile precum Gorilla Glass, utilizat în prezent pentru iPhone.

 

Ce sens ar avea un iPhone pliabil?

Dacă citești știri tech din când în când, te-ai putea gândi că dezvoltarea care are loc este complet firească. Cu toate acestea, odată ce sapi puțin mai adânc, poți găsi mereu păreri legate de noi funcții cum ar fi ecranul care poate fi împăturit, care te fac să te gândești de două ori dacă ai nevoie de el sau nu. Dacă răspunsul la această întrebare este un nu categoric, lasă-ne să-ți schimbăm opinia.

Ecran pliabil? Într-un telefon mobil? Da. Ideea că niște smartphone-uri care pot fi împăturite nu sunt doar creații ale filmelor SF există în conștiința publică de câțiva ani, iar ea ar putea deveni realitate: știrile spun că Apple a făcut un parteneriat cu LG și că deja lucrează la el. Dacă te gândeai că industria telefoanelor mobile nu mai are unde să se dezvolte și că ea va inunda piața, atunci poate că ar trebui să-i acorzi acestei întrebări mai multă atenție.

În primul rând, trebuie spus că nu a existat vreodată un telefon cu ecran flexibil care să fie produs în masă, chiar dacă a fost creat un prototip (oricât de rudimentar a fost) și că tehnologia și-a făcut simțită prezența și în alte zone ale industriei tech. De exemplu, momentan la modă sunt televizoarele extrem de subțiri. Ultimul dispozitiv al LG este extrem de subțire și destul de pliabil, chiar dacă cel mai probabil nu-l vei putea rula ca pe un ziar. Ele nu sunt făcute pentru a le plia toată ziua, însă ecranul pliabil este real și există.

În al doilea rând, un televizor este total diferit față de un telefon și este un dispozitiv mult mai simplu în ce privește parametrii tehnici. De exemplu, o diferență foarte mare este că televizoarele nu au o baterie. Bateriile cu litiu-ion nu suportă prea bine să fie răsucite și frecate constant, așa că nu ar trebui strivite prea mult pentru a nu interveni efectul Note 7. Una peste alta, să pui un ecran pliabil într-un smartphone este posibil și imposibil în același timp.

Toate lucrurile par grozave, dar totuși, asta nu înseamnă că vom avea nevoie de așa ceva. Dacă ne gândim mai bine, motivele pentru care există TV-uri atât de subțiri țin de estetică și de faptul că este ceva foarte mișto. În același timp, ecranul ar putea fi chiar mai durabil mulțumită flexibilității.

Nu știm cu cât este mai bun un televizor cu un ecran flexibil decât unul tradițional într-un test de rezistență, însă dacă ne gândim la dimensiunile ecranului unui iPhone, deznodământul ar putea fi puțin diferit din cauza asta. Când un iPhone cade, de regulă acesta ricoșează pe laturile sale și se oprește așteptând ca proprietarului să-i treacă atacului de cord și să-l ridice.

În general, părțile laterale ale telefonului sunt cele predispuse stricării, iar ecranul se sparge doar din cauza unei căzături ghinioniste. Cu toate acestea, un dispozitiv cu un design flexibil este mai durabil decât un iPhone cu spatele de sticlă ca cel proaspăt lansat. Utilizarea sticlei este justificabilă pentru încărcarea fără fir, dar face prezența unui port Lightning nejustificată.

Butonul Home a dispărut, mufa pentru căști a dispărut și nu ar fi prea greu să scăpăm și de toate butoane fizice, de asemenea. Am rămâne cu un bloc masiv care este mai puțin vulnerabil. Poate nu ar fi o idee atât de stupidă dacă Apple ar lansa un iPhone cu un ecran pliabil în următorii trei ani.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns