Un chec foarte sănătos din fructe uscate cu care veți impresiona pe toata lumea

Un chec deosebit cu care veți impresiona nu doar pe cei dragi dar și pe oricine vă face o vizită. Este perfect atât pentru o ceașcă de ceai servită seara în familie cât și pentru ocaziile speciale. Cuvintele sunt pur și simplu de prisos în cazul acestui chec, așa că vă îndrumăm cu drag spre ingredientele și pașii săi de preparare…

Ingrediente:

– un amestec de 300-400 g de nuci și fructe uscate (caise, stafide, prune, afine, smochine, nuci)

Loading...

– 2 ouă

– 6 linguri de zahăr brun

– 6 linguri de făină

– 1/2 linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

Tăiați caisele și prunele în bucăți mai mici și amestecați-le cu nucile și cu celelalte fructe uscate.

Bateți ouăle și adăugați-le peste amestecul de fructe.

Adăugați făina, zahărul, praful de copt și amestecați bine.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și dați checul la cuptor. Coaceți aproximativ 45 de minute.

Checul este gata!

Vă dorim poftă bună dvs și prietenilor dvs!

Pandispan

Ingrediente necesare:

-200 gr faina

-2 lingurite praf de copt

-100 gr zahar

-200 ml kefir

-5 linguri ulei

-1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 de grade. Pregatiti o tava de copt, ungeti-o cu ulei si tapetati-o cu faina , astfel incat aluatul sa poata fi indepartat cu usurinta.

Cerneti faina, adaugati praful de copt si esenta de vanilie, amestecati totul. Kefirul se amesteca cu untul, se adauga zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul .

turnati lichidul obtinut peste faina amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Turnati rapid aluatul in forma de copt si dati-l la cuptor. Trebuie copt 15-20 de minute, in functie de cuptor.

Nu puteti deschide cuptorul in primele 10 minute, astfel aluatul nu se va mai ridica.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...