Rețetă banal de simplă, dar foarte gustoasă – Mere coapte cu nuci, stafide și fulgi de ovăz

Rețetă de sezon cu mere – Rețetă banal de simplă, dar foarte gustoasă – Mere coapte cu nuci, stafide și fulgi de ovăz – O combinație excelentă – Le puteți combina cu iaurt, cu înghețată sau pur și simplu cu o cană de ceai sau de cafea…

Ingrediente necesare:

7 mere medii
jumătate de cană de nuci
10 migdale
4 linguri fulgi de ovăz (cât mai mărunți)

Loading...

2 linguri de stafide
jumătate de linguriță de scorțișoară
3 linguri de zahăr pudră
3 linguri de unt (la temperatura camerei)

3 biscuiți simpli cu lapte (sau biscuiți cu cacao)
jumătate de pahar de apă plată

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul la temperatura de 170 grade Celsius.

Spălați bine merele și tăiați-le căpăcelele din dreptul codițelor. Scobești-le cât mai mult posibil, pentru a avea suficient loc pentru umplutură. Nu vă grăbiți, lucrați cu atenție și aveți grijă să nu rupeți / spargeți mărul…

Adăugați într-un blender nucile, migdalele, 2 linguri de unt, scorțișoara și zahărul pudră.

Mixați bine și veți obține o compoziție ușor lipicioasă. Turnați compoziția obținută într-un bol, adăugați stafide, fulgi de ovăz și amestecați cu o lingură până când se vor încorpora toate ingredientele…

Folosind un blender, zdrobiți biscuiții cu o lingură de unt.

Cum umpleți merele?

Umpleți fiecare măr cu amestecul de nuci. Deasupra puneți câte o linguriță de biscuiți zdrobiți cu unt.

După ce umpleți toate merele, puneți-le într-o tavă de copt suficient de adâncă și adăugați puțină apă…

Coaceți circa 30-40 de minute…

Scoateți merele din cuptor și serviți-le cu înghețată, cu iaurt sau cu orice altceva doriți…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mereu când ești cu moralul la pământ să citești aceste sfaturi înțelepte care îți vor schimba viața

Citate motivationale care iti vor schimba modul de a gandi. Cu siguranta, vei prinde curaj ...