Rețetă banal de simplă, dar foarte gustoasă – Mere coapte cu nuci, stafide și fulgi de ovăz

Rețetă de sezon cu mere – Rețetă banal de simplă, dar foarte gustoasă – Mere coapte cu nuci, stafide și fulgi de ovăz – O combinație excelentă – Le puteți combina cu iaurt, cu înghețată sau pur și simplu cu o cană de ceai sau de cafea…

Ingrediente necesare:

7 mere medii
jumătate de cană de nuci
10 migdale
4 linguri fulgi de ovăz (cât mai mărunți)

Loading...

2 linguri de stafide
jumătate de linguriță de scorțișoară
3 linguri de zahăr pudră
3 linguri de unt (la temperatura camerei)

3 biscuiți simpli cu lapte (sau biscuiți cu cacao)
jumătate de pahar de apă plată

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul la temperatura de 170 grade Celsius.

Spălați bine merele și tăiați-le căpăcelele din dreptul codițelor. Scobești-le cât mai mult posibil, pentru a avea suficient loc pentru umplutură. Nu vă grăbiți, lucrați cu atenție și aveți grijă să nu rupeți / spargeți mărul…

Adăugați într-un blender nucile, migdalele, 2 linguri de unt, scorțișoara și zahărul pudră.

Mixați bine și veți obține o compoziție ușor lipicioasă. Turnați compoziția obținută într-un bol, adăugați stafide, fulgi de ovăz și amestecați cu o lingură până când se vor încorpora toate ingredientele…

Folosind un blender, zdrobiți biscuiții cu o lingură de unt.

Cum umpleți merele?

Umpleți fiecare măr cu amestecul de nuci. Deasupra puneți câte o linguriță de biscuiți zdrobiți cu unt.

După ce umpleți toate merele, puneți-le într-o tavă de copt suficient de adâncă și adăugați puțină apă…

Coaceți circa 30-40 de minute…

Scoateți merele din cuptor și serviți-le cu înghețată, cu iaurt sau cu orice altceva doriți…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...