Pentru zilele in care nu stii ce sa mai gatest – Piept de pui umplut.

Ingrediente

-4 bucati piept de pui
-8 felii de bacon
-4 felii de sunca presata
-2 ardei iuti

-2 fire ceapa verde
-1 ardei gras rosu
-200 gr branza rasa
-2 linguri mustar

Loading...

-sare
-diverse condimente
-ulei
-400 ml smantana

Mod de preparare

Taiati ardeii si ceapa felii. Pieptul de pui se spala si se condimenteaza dupa gust cu condimente, sare si piper. Se aseaza in tava de copt si se unge cu mustar.

Cu ajutorul unui cutit se face un buzunar la fiecare bucata de carne si se umple cu bacon, ardei, ceapa. Deasupra se pune sunca presata, smantana si se presara branza rasa.

Introduceti tava in cuptor la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.

Pui bavarez

Ingrediente necesare:

-piept de pui

-ciuperci

-ceapa

-mazare

-morcovi

-375 gr smantana

-sare

-piper

Mod de preparare

Mazarea si morcovii se fierb in apa cu sare. Taiati ceapa si ciupercile (daca ciupercile sunt proaspete) , iar apoi caliti-le.

Intr-o alta tigaie prajiti pieptul de pui taiat fasii. In tava de copt asezati mazarea, morcovii, ceapa si ciupercile.

Deasupra asezati bucatile de pui asezonate cu sare si piper.

Turnati smantana si dati la cuptor la 180 de grade. Puteti servi cu orez sau cu cartofi prajiti.

Conopidă la cuptor, rețetă genială – mai gustoasă decât orice carne

Pentru a găti și voi conopida la cuptor după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

1.5 kg conopidă
1 linguriță sare
2-3 l apă

200 g ciuperci
2 linguri ulei
4 linguri pesmeți

750 ml lapte
60 g făină
70 g unt

1 linguriță muștar
cașcaval
sare, piper, nucșoară
Mod de preparare:

  1. Pentru început, tăiem conopida bucățele mici.

Într-un vas, adăugăm apă, sare și punem la fiert la foc mic.

  1. Când apa a început să fiarbă, adăugăm bucățelele de conopidă și fierbem timp de 4 minute.

  2. Scoatem conopida din apă și o așezăm într-un bol. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare iar ciupercil le tăiem bucățele. Într-o tigaie cu ulei încins, adăugăm ciupercile și gătim câteva minute la foc mic.

Condimentăm cu sare și piper.

  1. Într-o tavă de copt, adăugăm un strat de ciuperci prăjite. Pe deasupra, adăugăm bucățelele de conopidă. Pentru sos, amestecăm untul topit cu lapte, făină, nucșoară, muștar, sare și piper.

Amestecăm bine, la foc mic, până obținem un sos fin, omogen și dens.

  1. Turnăm sosul obținut peste stratul de conopidă. La final, decorăm cu pesmeți și cașcaval. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...