Musaca cu ciuperci și cartofi – Rețetă pentru persoanele care nu consumă carne

Ce poate fi mai inaltator pentru o gospodina decat sa isi bucure familia cu mese copioase si gustoase?

Asadar, aceasta musaca de post cu cartofi si ciuperci, este o alegere foarte buna.

Ingrediente

Loading...

500 g de cartofi
500 grame de ciuperci
2 cepe
1 morcov

4 linguri ulei
50g margarina
3 linguri bulion
marar

patrunjel
sare
piper
Cum se prepară?

Cartofii se curata, se taie cuburi si pun la fiert. Din ei se prepara un piure moale cu margarina si sarea cu piperul. Ceapa si morcovul se curata, se taie si se calesc in uleiul incins. Se adauga apoi ciupercile curatate si taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert.

Dupa ce scade apa, se lasa la racit si se trec prin masina de tocat. Se adauga apoi bulionul, verdeata taiata marunt si se potriveste de sare si piper. Se unge o tava cu margarina si se asaza in straturi alternativ piureul de cartofi si legumele calite. Se repeta operatia si se finalizeaza cu un strat de cartofi.

Se lasa la cuptor, la foc potrivit in jur de 30 de minute. Daca nu vrei sa faci piure, poti fierbe cartofii in coaja, ii lasi la racit, apoi ii tai felii subtiri si asezi stratul de cartofi cu ciupercile calite.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...