Mâncare excelentă pentru prânz sau cină – Nimeni nu refuză o porție din acești dovlecei

Se prepară ușor, din ingrediente simple și puține:

Ingrediente necesare:

2 kg dovlecei
600 g smântână
6 ouă
300 g cașcaval
verdeață
sare, piper
Mod de preparare:

Loading...
  1. Pentru început, tăiem dovleceii rondele.

  2. Într-un vas, punem apa la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm dovleceii și fierbem timp de 30-40 de secunde.

  3. Scurgem de apă dovleceii și îi lăsăm la răcit.

  4. Într-un bol separat, batem ouăle cu smântână. Condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine.

  5. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare, pe urmă adăugăm verdeața tăiată mărunt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

  6. Într-o formă de copt, adăugăm uniform jumătate din cantitatea de dovlecei. Pe deasupra, adăugăm jumătate din sosul pregătit anterior.

  7. Adăugăm restul de dovlecei iar la final, sosul rămas.

  8. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 30 de minute.

Macrou copt în pungă. Un deliciu ușor de realizat!

Astazi iti prezentăm o rețetă de macrou delicios la cuptor. Într-un timp record și cu minim efort obțineți o masa savuroasă, sanatoasa si perfectă pentru întreaga familie.

Peștele va fi fraged si aromat, pe gustul tuturor. Nu cred ca exista persoana careia sa nu ii placa. Te asiguram ca aceasta reteta va fi si pe placul tau!

De ce ai nevoie: 3 pesti macrou, pasta de rosii, 2 cepe, sare, piper.

MOD DE PREPARARE

  1. Decongelați peștele la temperatura camerei. Îndepărtați capul, coada și înotătoarele.

  2. Tăiați peștele bucăți mai mici, cu lățimea de aproximativ 3 cm. Îndepărtați măruntaiele și spălați bine peștele. Este mai simplu să curățați peștele când acesta nu este decongelat până la sfârșit.

  3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele (cât mai subțire).

. Așezați peștele într-un bol. Adăugați pasta de rosii, sucul de lămâie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați și lăsați peștele să se marineze timp de 30 de minute.

  1. Așezați ceapa în punga de copt, formând un strat uniform în interiorul acesteia. Așezați peștele pe ceapă. Legați bine punga și așezați-o pe o tavă de copt.

  2. Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

  3. Cu 10 minute înainte ca peștele să fie gata, tăiați punga și întoarceți peștele la cuptor, să se rumenească.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...