Este gata în doar 30 de minute – fără coacere – Prăjitura Rafaello

Aceasta prajitura imita perfect gustul bomboanelor Rafaello. Este foarte usor de pregatit, nu ai nevoie de cuptor si iti ia numai 30 de minute. Reteta este pentru 6 portii.

Ingrediente:

500 ml lapte, 2 linguri de amidon, 4 linguri de fulgi de cocos
250 gr biscuiti petit beurre
100 gr unt, 4 linguri de zahar
Ingrediente pentru glazura – este optionala:

Loading...

50 gr ciocolata + 1 lingura de unt
Pentru ornat aveti nevoie de fulgi de cocos, din belsug.

Mod de preparare a prajiturii:

Opreste 150 de ml de lapte iar restul pune-l la fiert – in cei 150 ml lapte pastrat pune zaharul, amidonul si fulgii de cocos – amesteca bine sa nu se formeze cocoloase

Cand laptele incepe sa fiarba, adauga treptat amestecul cu amidon si amesteca continuu pana incepe sa se ingroase – adauga untul taiat cubulete si amesteca pana se omogenizeaza

Se lasa crema la racit 15 minute

Intr-o tava se pune un strat foarte subtire de crema – un strat de biscuiti intregi – se mai adauga o treime din crema ramasa – alt rand de biscuiti – crema – biscuiti – crema.

Peste ultimul strat de crema se presare cat mai multi fulgi de cocos. Se tine la frigider minim 3 ore inainte de servire

Glazura de ciocolata optionala de care vorbeam mai sus se prepara asa – se topeste untul cu ciocolata la cuptorul cu microunde si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vrei sa folosesti glazura poti urma pasii: – strat subtire de crem – biscuiti – glazura de ciocolata – crema – biscuiti – crema – biscuiti – crema – fulgi de cocos.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...