De când am făcut această rețetă, nu mai mănânc cu carne – Chifteluțe din orez și legume

Avem nevoie de: 300g orez fiert, 250g amestec de legume mexicane congelate (sau legume proaspete din gradina), 1 ou, sare si piper dupa gustul dumeavoastra si cateva frunze de patrunjel proaspat, ulei pentru prajirea chiftelutelor.

Se prepara astfel:

Punem orezul la fiert pana s-a inmuiat bine, bine, iar mai apoi se strecoara de apa. Luam o tigaie in care adugam 2 lingurite de unt si punem amestecul de legume sa se caleasca timp de cateva minute, apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu sare si piper, dupa care vine si patrunjelul proaspat tocat alaturi de oul batut.

Loading...

Amestecam bine toate ingredientele si formam gustoasele chiftelute pe care le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc. Dupa ce s-au facut, le scoatem pe un servetel umed pentru a le scurge de ulei si se pot servi drept garnitura sau ca fel principal!

Broccoli cu șuncă, mozzarella și ou la cuptor – Încă o rețetă simplă, ideală pentru un mic dejun consistent, sau pentru prânz

Broccoli cu șuncă, mozzarella și ou la cuptor – Încă o rețetă simplă, ideală pentru un mic dejun consistent, sau pentru prânz

Ingrediente:

400g broccoli (eu am folosit congelat)
300g șuncă tăiată cubulețe
200g mozzarella rasă
1 ardei gras, tăiat cubulețe

2 fire ceapă verde
sare, piper și ce alte condimente vă mai plac
8-10 ouă

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 190C și se unge cu ulei un vas termorezistent.

Se pune apă la fiert, iar când dă în clocot se adaugă broccoli pentru 2 minute. Apoi se varsă totul într-o strecurătoare și se lasă să se usuce bine. Între timp se pot tăia șunca și ardeiul cubulețe. În vasul uns, se așează întâi broccoli,

apoi cubulețele de șuncă,

ardeiul gras,

la final se presară mozzarella rasă pe deasupra și ceapa verde

și se asezonează cu sare, piper și ce alte condimente preferați (eu am pus busuioc uscat).
Se bat ouăle și se toarnă peste ingredientele din vas. Cu ajutorul unei furculițe, se amestecă bine totul, până când toate ingredientele sunt acoperite cu ou.

Se dă la cuptor pentru 35-45 de minute, până când se leagă compoziția și devine ușor maronie (dacă folosiți 10 ouă, probabil va fi mai aproape de 45 de minute timpul de coacere, dar verificați după 30 de minute).

Se servește fierbinte, cu smântână dacă doriți. Se poate păstra la frigider pentru o săptămână și o reîncăziți la microunde, dar e bună și rece.
Poftă bună și spor la bucătărit!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...