Dacă doriți să gătiți ceva rapid – Piept de pui gratinat la cuptor

O reţetă apetisantă, puiul gratinat cu roşii la cuptor este perfect pentru momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziţie.

Ingrediente

Pentru pui

Loading...

1 lingură ulei
1 lingură oţet
½ linguriţă piper roşu
½ linguriţă mix de condimente

4 bucăţi piept de pui
sare, după gust
piper, după gust

Pentru garnitură

450 g roşii cherry, feliate
2 linguri unt, topit
2 linguri oţet
1 lingură miere

4 căţei de usturoi, pisat
2 linguri busuioc proaspăt, tocat
½ linguriţă ceapă pudră
½ linguriţă cimbru
200 g mozzarella, telemea sau caşcaval

Mod de preparare – Pui gratinat cu roşii la cuptor

Într-o pungă resigilabilă amesteci bine puiul cu restul ingredientelor. Laşi la marinat cel puţin 15 minute.

Preîncălzeşti cuptorul la 220 grade C.

Într-o tavă, combini roşiile cherry cu restul ingredientelor, fără brânză. Aranjezi bucăţile de piept de pui în centru. Dai la cuptor 18-20 de minute.

Presari brânza rasă peste bucăţile de carne şi mai ţii în cuptor până începe să se topească. Serveşti imediat.

Chec fără aluat – Checul aperitiv pe care îl faceți cu ce aveți în frigider

Chec fără aluat – Checul aperitiv pe care îl faceți cu ce aveți în frigider – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

7 felii de salam
4 bucățele de carne
6-7 felii de pâine
1-2 roșii

1/2 ardei gras
cașcaval
3-4 ouă
6 linguri lapte
1 lingură făină
sare, condimente, verdeață

Mod de preparare:

  1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem feliile de pâine bucățele. Procedăm la fel cu salamul, bucățile de carne și cașcavalaul. Le adăugăm într-un bol, condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine.
  2. Într-un bol separat, batem ouăle. Adăugăm laptele, făina, sarea și condimentele. Amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția peste ingredientele pregătite anterior.

  3. Turnăm aluatul într-o formă de cot, tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Chec cu lămâie și vanilie, cel mai iubit desert din lume

Foarte simplu de făcut – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

2 lămâi
260 g făină
3 ouă
200 g unt

230 g zahăr pudră
1 pachețel praf de copt
vanilie
sare

Mod de preparare:

  1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare.
  2. Adăugăm vanilia, ouăle și sarea. Amestecăm bine.

  3. Adăugăm sucul și coaja de lămâie. Amestecpm bine până la omogenizare.

  4. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

  5. Turnăm aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

  6. La final, decorăm cu glazura dumneavoastră preferată și zahăr pudră.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Horoscop zilnic 6 mai 2019. Astazi, Varsatorii castiga bani, iar Berbecii se implica in proiecte importante

Horoscop zilnic, 6 mai 2019, prezentat de Neti Sandu. Sa punem mare pret pe intuitie ...