Cum pregătim mult adoratele rulouri din aluat fraged umplute cu cremă de vanilie

Chiar dacă necesită ceva timp pentru asamblare, va merita din plin efortul preparării acestei rețete de Rulouri din aluat fraged umplute cu cremă de vanilie.Sunt foarte apreciate, sunt delicioase, aspectuoase și spornice!

Pentru aluat fraged:

500 gr făină
250 gr unt( 82%)
50 gr zahăr
1 ou
10 gr praf de copt

Loading...

1 vârf linguriță bicarbonat
1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
250 ml lapte
2 lingurițe esență de vanilie

1 praf de sare
Pentru crema de vanilie:
1500 ml lapte
150 gr zahăr

50 gr zahăr vanilat
50 gr făină
150 gr amidon
400 gr unt cu 82% grăsime
3 lingurițe esență de vanilie.

Cum procedăm pentru rețeta Rulouri din aluat fraged umplute cu cremă de vanilie.

Pentru aluatul fraged se freacă untul moale cu zahărul până se spumează. Se adaugă, oul și un praf de sare, apoi esența, bicarbonatul stins în oțet, laptele și la final făina cernută cu praful de copt.

Aluatul se acoperă și se lasă la odihnit 20-30 de minute.

Se întinde într-o foaie subțire și se decupează în fâșii de 2-3 cm lățime, care se vor rula pe formele speciale pentru rulouri, unse, în prealabil, cu puțin ulei.

Rulourile din aluat fraged se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Pentru crema de vanilie, se amestecă puțin lapte rece cu făina și amidonul.

Acest amestec se va adăuga în fir subțire peste laptele fierbinte și se va omogeniza rapid.

Se fierbe crema amestecând continuu, până se îngroașă, se adaugă un praf de sare și zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă esența. Se dă crema la rece acoperită cu folieDupă răcire se va încorpora în cremă untul moale, frecat cu zahărul vanilat.

Cu ajutorul unui posh se umplu rulourile din aluat fraged cu crema de vanilie și se pudrează cu zahăr.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...