Cină rapidă sau cum puteți hrăni familia cu un preparat gustos pregătit în 30 de minute!

Cod pe tigaie cu smântână și usturoi. Un preparat minunat pentru mesele de zi cu zi, care se pregătește în minute numărate. Peștele este moale și delicat, iar sosul de smântână face mâncarea deosebit de aromată și suculentă.

INGREDIENTE:

-500 gr de cod de Alaska (fără aripi și coloană vertebrală);

Loading...

-1/2 linguriță de sare;

-piper negru – după gust;

-200 gr de smântână fermentată;

-2-3 căței de usturoi;

-verdeață – după gust;

-făină;

-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați peștele, tăiați aripile și îndepărtați coloana vertebrală (opțional), apoi îl tăiați bucăți porționate.

2.Adăugați sare și piper, după care amestecați.

3.Tăvăliți bucățile de pește prin făină și le prăjiți pe tigaia cu ulei încins, până se rumenesc ușor pe ambele părți.

4.Amestecați smântâna cu puțină sare și usturoi dat prin presă.

5.Acoperiți peștele cu sos, presărați cu verdeață, puneți capacul și înăbușiți totul la foc mic timp de 5-6 minute.

Peștele în sos de smântână și usturoi e gata: rapid, simplu și, cel mai important, gustos. Serviți-l alături de garnitura preferată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Din rețetele de suflet – Rețetă de muscaca de la Teo Trandafir

INGREDIENTE

condimente

legume (după preferinţă)

sos de roşii

carne tocată (după preferințe)

cartofi

Această musaca este una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, după cum a declarat vedeta pentru ”Libertatea pentru femei”. Să vedem rețeta!

  1. Fac din cartofi un piure mai dens.

  2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă plac. Nu am precizat ce legume să folosiţi pentru că eu folosesc ce găsesc în casă.

  3. Condimentaţi toată compoziţia după gust. Din piureul dens pun un strat într-un vas de yena, deasupra un strat de carne, un strat de piure, un strat de carne.

  4. La final, deasupra, pun roşii felii, bag totul la cuptor, iar când roşiile s-au ars puţin pe margine înseamnă că e gata.

Încercați și voi rețete de musaca a lui Teo?

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...