Cel mai pufos și aromat cremșnit – De când am făcut rost de rețetă, nu am mai cumpărat cremșnit

Cum se face cel mai pufos și aromat cremșnit – De când am făcut rost de rețetă de la o vecină, nu l-am mai cumpărat de la cofetăie

Cum se face cel mai pufos și aromat cremșnit – De când am făcut rost de rețetă de la o vecină, nu l-am mai cumpărat de la cofetăie

Ingrediente:

Loading...

1 pachet foi cremsnit (cremes)
250 ml frisca lichida

Pentru crema:

500 ml lapte
4 oua, 4 linguri faina
10 linguri zahar
1 plic zahar vanilat

Pentru servit: 150 g zahar pudra

Cum se prepară?

Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc, amestecand continuu.

Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.

In tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.

Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.

Cea mai rapidă rețetă pentru Gogoșele pufoase – Gata în 2 timpi și 3 mișcări

Gogoșele pufoase și gustoase, gata în 2 timpi și 3 mișcări

Ingrediente Gogoși pufoase

1 kg făină albă
6 gălbenușuri
un cub drojdie proaspătă (35 g)
o lingură lapte dulce

500 g lapte bătut (sana)
2 plicuri zahăr vanilat
100g zahăr tos
esența de rom

coajă de lămâie
50 g unt
un praf de sare
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Puneți făina cernută în prealabil într-un castron, în care se adaugă aromele și zahărul tos. Se bat gălbenușurile cu sărea și se toarnă în făină. Preparați o maia din drojdie, o lingură lapte puțin călduț și o linguriță de zahăr. Apoi, se pune maiaua și laptele bătut peste făină și se frământă un aluat până ce toate ingredientele sunt incorporate.

Încălziți puțin untul, adauându-se puțin câte puțin în aluatul respectiv. Se frământă din nou și se lasă la crescut o oră. După ce a crescut, se întinde pe masă de lucru o foaie cu grosimea de un centimetru, se tăie cu paharul, care a fost trecut în prealabil prin făină și se mai lasă la crescut aproximativ 10 min. Se încinge foarte bine uleiul și se așază în tigaie gogoșile. La sfârșit se pudrează sau se adaugă topping (după preferințe).

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Munții Apuseni pe lista CNN a celor mai frumoase locuri din Europa: “Sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est”

Când vorbim despre România avem uneori tendința să încurcăm țara cu (ne)realizările administrative a unor ...