Cativa biscuiti, putina crema si desertul este gata

Ingrediente necesare:

-400 gr biscuiti (genul populari)

-900 ml lapte

Loading...

-2 plicuri budinca vanilie

-10 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat

-1 lingurita coaja rasa de lamaie

-100 gr unt

Mod de preparare:

Preparati budinca conform instructiunilor dupa plic. Se lasa sa se raceasca.

Untul se bate spuma si se incorporeaza in crema racita. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Puneti un strat de biscuiti pe fundul unui vas yenna sau orice alt vas vrei sa folositi, apoi adaugati un strat de crema.

Procedati astfel pana cand epuizati ingredientele. Daca doriti puteti decora cu ciocolata topita.

Da-ti desertul la frigider timp de 2 ore pentru a se inmuia biscuitii.

Prajitura “Sandwich” cu cacao și branză de vaci

Încântă-i pe cei dragi cu un desert savuros și ușor de făcut.

Ingrediente:

Unt 130 g

Oua 4 buc

Zahar 1 pahar

Branza de vaci 500 g

Praf de copt 1 lingurita

Esenta de vanilie 2 buc sau 2 fiole

Cacao pudra 2 linguri

Amidon alimentar 1 lingurita

Stafide 0.5 pahar

Puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie,etc

Faina alba calitate superioara 1.5 pahar

Mod de preparare:

Mai intai vom face aluatul:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie – se amesteca bine toate.

Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloaseIn compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.

Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator.

Cealalta bucata o vom intinde in tava.Ungeti o tava de 20×20 sau 18×25, cu unt. Intindeti aluatul uniform – eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

Acum vom prepara amestecul de branza:

Se topesc 30g de unt.

Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi.

Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.

Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit – amestecati bine.Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.

Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.

Amestecati bine.

Albusurile se bat spuma tare.Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava.

Nivelati bine.Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de bran.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE ...