Cartofi umpluți – o mancare foarte simpla, dar delicioasa

Astăzi vă prezentăm o rețetă uimitoare de cartofi umpluți care poate fi făcută rapid și e delicioasă.

ingrediente:

15 cartofi

Loading...

250 g de carne tocata,
1 ceapă,
50 g de smântână
50 g unt
sare,
piper ardei.

Mod de preparare:

Curățați cartofii și scobiti-i in centru, aveți grijă să nu deteriorați peretele cartofului. Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 8-10 minute.

Curățați ceapa și amestecați-o cu carnea. Se condimentează umplutura și se amestecă iar. Umpleți cartofii cu umplutură de carne tocată și puneți-i într-o tavă de copt mai adâncă.

Se amestecă smântână cu sare, unt topit și puțină apă, apoi se toarnă peste cartofii umpluți. Coaceți timp de aproximativ 30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Se servesc fierbinti, pofta buna!

Cum se face tortul „buturugă” sau „trunchi de copac”!

Dacă vrei să îți surprinzi prietenii sau familia cu un desert cu adevărat gustos și spectaculos, atunci poate că ar fi cazul să pregătești o rețetă de tort „buturugă” sau „trunchi de copac”!

Cum se face rețeta de tort „buturugă” sau „trunchi de copac”:

Ingrediente

Blat

9 ouă
150 gr. zahăr
80 gr. nuci
150 gr. făină

Crema:

2 dl. lapte
150 gr. zahăr
6 ouă întregi
un baton de vanilie

1-2 linguriţe făină de orez parfumată
300 gr. unt
4 bucăţi de ciocolată

Cum se pregătește rețeta de tort „Buturugă” sau „Trunchi de copac”:

Se freacă gălbenuşele cu zahărul până ce se albeşte şi creşte, apoi se adaugă nucile, făina şi spuma toate odată, o lingură spumă şi una de făină tot aşa până se termină dându-se la cuptor la un foc potrivit.

Când e coaptă potrivit, se rulează caldă pe un şervet de mai multe ori, se lasă apoi rulată să se răcească. În timpul acesta se prepară crema: se pune laptele, zahărul, făina de orez, gălbenuşele, batonul de vanilie într’un căzănel, se fierb la bain-marie, se îngroaşă, în care timp se amestecă mereu pentru ca să nu se coaguleze crema.

Când s-a îngroşat se ia de o parte, se amestecă până ce se răceşte, apoi se adaugă untul făcut spumă şi se amestecă din nou. Se desface aluatul, se unge cu o treime din cremă, apoi, iar se rulează, se pune de o parte două linguri de cremă, iar în crema rămasă se pune ciocolata înmuiată în sirop şi amestecată bine ca să fie ca o alifie.

Se taie aluatul la capete în formă oblică opusă cum se taie arborii, de obiceiu. Bucăţile tăiate se adaugă de o parte şi de alta a trunchiului. La cojiţele trunchiului se îmbracă cu crema galbenă (oprită), iar restul trunchiului se îmbracă în crema care a fost colorată cu ciocolata maro închis care imită astfel coloarea arborilor.

Se aşează crema ca să fie egală pe toate părţile, apoi cu o furculiţă se trage linii în lungul copacului imitând scoarţa. Când se serveşte se taie cu un cuţit înmuiat în apă fierbinte.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Acesta este Testul Vieții: Alege o carte și află totul despre viața ta!

Testele de personalitate ne ajută să ne descoperim sau să ne redescoperim. NU rata șansa ...