Cartofi în tavă cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi – Spectaculos de simplu și bun

Cartofi în tavă cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi – Spectaculos de simplu și bun

Ingrediente:

700 grame de cartofi
4 linguri de unt
1 linguriță de cimbru
sare după gust

Loading...

piper negru (măcinat) după gust
1 lingură de suc de lămâie
2 căței de usturoi
Mod de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius.
  2. Se amestecă untul topit cu sare, piper, și cimbru.

  3. Tăiați cartofii în felii groase de 2-3 cm. Treceți feliile de cartofi prin amestecul de unt și condimente. Puneți-le apoi într-o tavă adâncă, într-un singur strat. Dați la cuptor și coaceți timp de 15 minute pe o parte.

  4. Scoateți tava din cuptor. Întoarceți cartofii. Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie. Adăugați usturoiul tocat. Coaceți în cuptor timp de încă 15 minute.

Puteți decora cu pătrunjel.

Poftă bună!

Rețetă simplă, rezultat fabulos – Dacă ți-a rămas ceva pui, poți pregăti o masă deosebită

Ingrediente:

1 pui
500 g ciuperci
100 g fistic
1 ceapă
sare, condimente
Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm carnea pe urmă o curățăm și o dezosăm. O frăgezim astfel încât să obținem 2-3 fășii întinse.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa și ciupercile mărunt. Le prăjim câteva minute într-o tigaie cu ulei încins.

3. Fisticul îl decojim, pe urmă îl tăiem mărunt. Într-un bol separat, adăugăm ciupercile, ceapa și fisticul pregătit anterior. Condimentăm totul cu sare și piper.

4. Așezăm umplutura obținută pe carnea de pui și formăm ruladele. Le înfășurăm în folie de aluminiu sau hârtie de copt, și le așezm într-o tavă. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-200 de grade Celsiut, timp de 50 de minunte.

5. După ce s-au răcit, îndepărtăm folia de aluminiu/hârtia de copt și tăiem ruladele felii.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Horoscop zilnic 6 mai 2019. Astazi, Varsatorii castiga bani, iar Berbecii se implica in proiecte importante

Horoscop zilnic, 6 mai 2019, prezentat de Neti Sandu. Sa punem mare pret pe intuitie ...