Budinca de macaroane ca la bunica

Macaroanele cu branza au gustul copilariei, asa ca iti recomandam o reteta delicioasa de macaroane cu branza.

INGREDIENTE

400 g paste

Loading...

100 g telemea/200 g branza de vaci

2 oua

100 ml lapte

esenta vanilie

1 lingura unt

3 linguri zahar

MOD DE PREPARARE:

Fierbe pastele pentru 5 minute cu un praf de sare, apoi strecoara-le.

Combina laptele cu untul topit, ouale batute, esenta de vanilie si zaharul.

Adauga branza telemea/branza de vaci.

Pune macaroanele intr-o tava termorezistenta, toarna amestecul de lapte peste si da tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la 170 grade.

Serveste budinca de macaroane cu branza cu zahar presarat deasupra.

Sfat util:

✽ In functie de gust, poti combina macaroanele cu branza telemea, daca preferi budinca de macaroane sarat-dulce, sau cu branza de vaci, daca preferi un gust mai neutru.

Scovergi – Rețeta clasică, veche din străbuni.

Foarte îndrăgite, servite atât calde cât și reci, dulci sau sărate, scovergile sunt ușor de preparat și vă provocăm să încercați cea mai simplă rețetă de scovergi, rețeta clasică, veche din străbuni.

Iată cât de puține ingrediente sunt necesare pentru cea mai simplă rețetă de scovergi:

600 gr făină

300 ml apă caldă

25 gr drojdie proaspătă

1 linguriță zahăr

1/2 linguriță sare.

ulei pentru prăjit

Cum procedăm pentru a prepara cea mai simplă rețetă de scovergi.

Cernem făina într-un vas încăpător și facem o adâncitură la mijlocul ei.

Într-un alt vas, amestecăm drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm amestecul și îl lăsăm la loc cald 10 minute, sau până se dezvoltă drojdia și se fac bășicuțe la suprafață.

Turnăm acest amestec în adâncitura din făină. În apa caldă diluăm sarea, apoi clătim bine cu ea, vasul în care a fost drojdia, să recuperăm ce a mai rămas pe pereții vasului.

Turnăm, apoi, în fir subțire, apa caldă peste drojdia de la mijlocul făinii și amestecăm bine, adăugând, treptat și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale, nu ferm ca la gogoși, sau ca la pâine.

Acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.

Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergi ușor plate pe care le scufundăm în uleiul încins. Le rumenim pe ambele părți și le scoatem pe prosoape absorbante.

Servim delicioasele scovergi calde, la mic dejun cu legume și brânzeturi, cu ouă ochiuri sau fierte, dar le putem servi și ca desert, presărate cu zahăr.

Spor și poftă bună!

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Modul corect de a consuma sfecla roşie pentru întărirea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de ...