Brânzoaice foarte rapide pentru atunci când vrei să îți răsfeți familia. Rețeta din copilărie

Aceasta reteta de branzoaice are gustul copilariei. Prajiturile sunt absolut delicioase!

Ingrediente: Faina 400 g, untura 150 g, lapte 200 ml, drojdie 40-50 g, zahar 2 linguri, sare.

Umplutura: branza dulce sau sarata 200 g, oua 1, smantana 50 g, faina 1 lingura rasa, zahar vanilat, sare.

Loading...

Mod de preparare: In faina cernuta, se face un loc la mijloc si se pune untura bine sleita.

Se framanta si cu sare, dupa aceea se adauga, treptat, laptele cald, in care s-a dizolvat drojdia si zaharul. Se framanta aluatul in continuare pana ce incepe sa se despranda de vas. Se lasa sa dospeasca incet.

Se intinde o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingura, se aduc colturile la mijloc, in forma de plic, apasand usor cu degetul inmuiat in apa ca sa se lipeasca. Se ung cu ou. Dupa gust, se poate pune deasupra cascaval ras, dupa care se dau la cuptor la foc potrivit.

„Prăjitura Regală” – are un gust divin, ca la masa împărăteasă – Ți se topește în gură

Eu îi spun „Prăjitura Regală” pentru că are un gust divin, ca la masa împărăteasă – Ți se topește în gură

Ingrediente:

250 grame faina
jum. de de lingurita de praf de copt
1 galbenus
90-100 grame zahar pudra

2 linguri de smantana
2-3 linguri de cacao
130 grame unt

Pentru umplutura:

220 g de zahar
1,2 kg de branza de vaci
5 oua
350 ml de frisca
70-80 grame fulgi de nuca de cocos
30 g de amidon

Cum se prepară?

Amesteca praful de copt cu faina, cacaua si zaharul pudra.

Taie untul in cubulet, pune-l peste ingredientele uscate de mai inainte si omogenizeaza. Vei obtine un aluat sfaramicios.

Bate bine galbenusul, apoi amesteca-l cu smantana si adauga-l peste aluatul. Framanta bine.

Imparte aluatul in doua parti egale, acopera-le cu folie alimentara si baga-le in frigider pentru o ora.

Umplutura

Amesteca frisca cu branza de vaci.

Pune apoi amidonul si ouale. Omogenizeaza cu un blender.

Incorporeaza nuca de cocos. Amesteca de data aceasta cu o lingura.

„Asamblare”

Da o parte din aluat pe razatoarea mare si presara firimiturile in tava tapetata cu hartie de copt.

Preseaza-le usor cu fundul unei farfurii.

Acopera cu umplutura pregatita anterior.

Da si a doua bucata de aluat pe razatoare.

Presara firimiturile peste branza intr-un strat cat mai uniform.

Baga tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Mereu când ești cu moralul la pământ să citești aceste sfaturi înțelepte care îți vor schimba viața

Citate motivationale care iti vor schimba modul de a gandi. Cu siguranta, vei prinde curaj ...