Zeci de mii de albine au acoperit pântecul femeii însărcinate. Totul s-a petrecut sub privirea îngrozită a unui bărbat. Ce a urmat e formidabil!

Ceva foarte interesant i s-a întâmplat lui Emily Mueller, o apicultoare din statul american Ohio.

Emily l-a chemat într-o bună zi pe fotograful Kendrah Damis la o ședință foto în timp ce era însărcinată cu al patrulea ei copil.

Viitoarea mămică a decis că dorește să sărbătorească acest moment unic din viața ei într-un mod pe care unii îl consideră cel puțin ciudat, iar alții extrem de special.

Apicultoarea a dorit foarte mult să fie fotografiată în timp ce era acoperită de 20.000 de albine.

Mama a patru copii a declarat că tatăl ei este persoana care a învățat-o tot ceea ce știe despre creșterea albinelor, totodată ea a spus și că asociază albinele cu viața și cu moartea.

A mărturisit următoarele: ,,Albinele au intrat în viața mea într-un moment în care tocmai pierdusem o sarcină. Era a doua sarcină pierdută. Voiam să găsesc un mod de a scăpa de acele emoții negative. Atunci totul s-a întregit pentru mine — când albinele au intrat în viața mea”.

Rezultatul acestei ședințe foto incredibile este fenomenal, imaginile inedite au adunat rapid peste 2 milioane de vizualizări și au fost distribuite de peste 5.000 de ori pe rețelele de socializare.

Iată ce a ieșit:

 

 

 

Citeste si: 6 lucruri fascinante despre albine

Zumzetul albinelor ce zboară din floare în floare este poate cel mai frumos vestitor al primăverii… pentru unii. Dar nu toţi se pot declara fani înfocaţi ai acestor mici insecte. Fie că le sunt duşmani din cauza alergiilor, fie că pur şi simplu teama este mai puternică decât galbenul lor pur, există oameni care nu iubesc albinele.

Noi, în schimb, ne declarăm fani înfocaţi ai albinelor. Nu de alta, dar motivele chiar sunt evidente:

Canibalism – Dieta albinelor este simplă – polen, nectar şi… albine! Da, da, aţi auzit bine!  Albinele mănâncă larve de albine, dar şi pe colegii mai tineri, atunci când e cazul. Şi totul pare perfect logic, dacă ne gândim că albinele mai bătrâne, extrem de folositoare pentru stup, le mănâncă pe cele tinere, ce sunt aproape inutile.

 

Percepţie incredibilă – Albinele au un set de simţuri extrem de dezvoltat. Acestea pot percepe diferenţa dintre imagini în 1 la a 300 parte dintr-o secundă, pe când oamenii sunt limitaţi la 1 la a 50 parte din aceeaşi unitate de măsură.

Ceea ce înseamnă că imaginile care se derulează la televizor sunt percepute fluid de oameni, în timp ce albinele le văd fragmentat, în mii de “rame”. În plus, şi simţul olfactiv este la fel de dezvoltat. Albinele simt mireasma unei flori numai bune pentru procesul polenizării.

Albinele nu văd culoarea roşie – Albinele au 5 ochi – doi de-o parte şi de alta a capului şi trei pe frunte, care le ajută la orientare. Am spune că sunt sunt foarte norocoase, dar nu este deloc aşa: albinele disting culorile din spectrul albastru-verde, cu nuanţe de portocaliu şi galben, dar nu pot vedea culoare roşie. Partea bună este că ele văd lumina ultravioletă, de altfel invizibilă pentru oameni.

Ritualul de împerechere – Singura capabilă să se reproducă sexual este regina, iar aceasta se poate împerechea, spre uimirea noastră, cu până la 20 de trântori, pe durata a câtorva zile. După acest proces ce are loc în zbor, trântorii mor.

Comunică prin dans  -Comunicarea în stilul albinelor se realizează prin două feluri de dans. “Dansul în cerc” este cel mai des folosit.  Acesta comunică celorlalte albine că sursa de polen este la aproximativ 15 metri de stup.

După ce a localizat sursa respectivă, albina se întoarce, depune o parte din nectarul pe care l-a cules şi apoi îşi începe dansul, făcând cercuri mici, în mai multe reprize.

Celelalte albine se strâng în jurul “dansatoarei”, care repetă rotaţiile într-o altă directie, cam de 20 de ori, dansul putând dura de la câteva secunde, la câteva minute. După acest moment este depus şi restul de polen.

Dansul in opt” sau, cum i se mai spune, “dansul zburdalnic”, pentru că albina face sa-i vibreze abdomenul în opturi, este executat pentru a semnaliza surse de hrana, direcţia şi calitatea acestora, la mai mult de 100 de metri de stup. Făcând opturile, albina se deplasează în linie dreaptă verticală, pe o mică distanţă, deasupra fagurilor, clătinându-şi corpul de 13-15 ori pe secundă.

Ne sunt indispensabile – Albinele sunt esenţiale pentru natură. Ele sunt responsabile de polenizarea majorităţii plantelor. Fără albine nu am mai putea mânca fructe sau legume. Acestea sunt singura specie de animale de pe Terra care aduce beneficii mediului, fără a face rău altei specii de plante sau de animale.

DISTRIBUIȚI