„Voiam să mă angajez la o firmă foarte mare. Era salariu tare bun… Am ajuns să vorbesc cu directorul. S-a uitat pe CV și m-a trimis acasă să-l spăl pe tata pe mâini. Mi s-a părut ciudat, dar așa am făcut. A doua zi m-am întors și…”

„Voiam să mă angajez la o firmă foarte mare. Era salariu tare bun… Am ajuns să vorbesc cu directorul. S-a uitat pe CV și m-a trimis acasă să-l spăl pe tata pe mâini. Mi s-a părut ciudat, dar așa am făcut. A doua zi m-am întors și…”

„Un tânăr era emoționat pentru că tocmai avusese un interviu cu directorul de la HR-ul unei companii foarte mari. Interviul a mers excelent și urma să participe la interviul final, cel cu directorul firmei.

Directorul a fost impresionat de cv-ul tânărului. L-a întrebat dacă a avut vreodată bursă, dar tânărul nu

avusese niciun astfel de ajutor din partea școlilor unde învățase. Tânărul a fost sincer și a spus că toate studiile sale au fost plătite de tatăl lui, de meserie fierar.

A urmat o cerere ciudată.

– Arată-mi mâinile! – l-a rugat directorul.

Tânărul s-a conformat. Directorul a observat mâinile îngrijite ale băiatului.

– Nu l-ai ajutat niciodată pe tatăl tău la muncă?

– Nu, mi-a cerut mereu să-mi văd de carte, să studiez, să citesc. Oricum el e foarte priceput la ce face.

A urmat o cerere mai ciudată ca prima.

– Du-te acasă, la tatăl tău și spală-i mâinile. Mâine dimineață am să te rog să vii din nou la mine.

Tânărul a făcut cum a fost sfăuit. A mers acasă și l-a rugat pe tatăl lui să-l lase să-i spele mâinile. Tatăl a fost jenat de rugămintea fiului, dar s-a lăsat spălat pe mâini.

Fiul i-a spălat încet mâinile tatălui său și a observat bătăturile, cicatricile și vânătăile de pe degete și palme.

Atunci și-a dat seama că acele semne au fost prețul pe care l-a plătit tatăl său pentru educația lui. Cei doi și-au petrecut noapte vorbind.

Tânărul s-a întors pentru a continua interviul cu directorul firmei la care voia să se angajeze. Avea lacrimi în ochi.

– I-am spălat mâinile tatei. Acum mi-am dat seama de sacrificiile părinților mei nu aș fi ajuns azi visând la acest job.

Nu aș fi ajuns omul care sunt azi. Am înțeles cât de grea este lupta pentru o pâine. Vreau să îmi ajut părinții de acum încolo.

– Ești omul potrivit pentru slujba asta. Voiam de mult să angajez omul care apreciază ajutorul altora, pe care suferințele altora

nu îl lasă indiferent și pentru care banii nu sunt dorința supremă în viață. Bine ai venit în firma mea! Ești angajat!”

Fiecare părinte are obligația să-i ofere copilului ce-i mai bun în viață, dar în același timp trebuie să-i arate cum se face curat,

cum se curăță podeaua, cum se spală vasele etc. Copiii trebuie să învețe să aprecieze și să respecte munca pentru a ajunge cineva în viață.

Ce sunt oamenii însemnați și care este rolul lor pe pământ?

Se spune în popor că omul însemnat este un om rău şi că este bine să te fereşti de persoane care poartă pe corp anumite semne din naştere, cum ar fi petele sau cicatricile.

Această credinţă populară are drept temei solid o pildă din Noul Testament unde, la „Faptele Apostolilor”,

se vorbeşte despre „Vrăjitorul Simon”, care se declara, atunci când a ajuns în cetatea Samaria, drept „om însemnat”.

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase.

Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

La nivel mondial, 80% dintre bebeluși vin pe lume cu diferite semne și, în funcție de cultură, acest lucru capătă diverse semnificații.

Pentru spanioli și arabi, purtătorii acestora au o stea norcoasă în frunte și trebuie să profite de energiile pozitive cu care au

fost înzestrați la naștere. Pe de altă parte, francezii și americanii le consideră aducătoare de ghinion.

În credinţa populară româneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa ţină cont toate tinerele însarcinate –

oricât de mult le-ar fi poftă de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi “însemnaţi” pe viață.

DISTRIBUIȚI