“VA FI PUSTIU PESTE TOT!”: Profetia SOCANTA despre Romania a parintelui Ilarion Argatu

“VA FI PUSTIU PESTE TOT!”: Profetia SOCANTA despre Romania a parintelui Ilarion Argatu

 

Parintele Ilarion Argatu a fost unul din cei mai cunoscuti si respectati duhovnici ortodocsi. Inainte de moartea sa (mai 1999), acesta a profetit ce se va intampla cu Romania si restul lumii in viitor.

“Va fi pustiu peste tot si jumatate din Bucuresti va fi sub daramaturi. Am vazut o jumatate de Bucuresti sub daramaturi si jumatate in picioare, dar pustiu si gol, fara oameni”, a prevestit preotul ortodox, conform cultural.bzi.ro.

Preotul care a avut viziuni cumplite despre Romania si lume. Romania din viitor va fi una pustie, vor fi masini pe strazi dar nimeni nu le va dori, satele vor fi verzi si frumoase dar pustii.

Intr-una din calatoriile sale astrale in viitor, parintele Argatu a intrat intr-o casa pentru a vedea daca e cineva acolo. Casa era la fel de pustie ca toate celelalte locuri vazute si descrise de el.

“Pe aragaz, inca mai fierbea ceaunul cu mamaliguta, masa era aranjata. Jos, langa aragaz, un sort si haine femeiesti, semn ca a prins-o moartea pe gospodina facand mancare, iar pe scaune si spatar, haine barbatesti si femeiesti, semn ca stateau la masa.

M-am mirat si eram stupefiat de acea liniste ca de mormant si de acel pustiu”, a mai vazut preotul.

Profeţia despre sfârşitul lumii este tratată de părintele Ilie Cleopa în cele două volume ale sale intitulate „Convorbiri duhovniceşti” apărute în anii 1984 şi 1988.

Convorbirea a opta, intitulată „Despre îngeri, moarte, viaţa viitoare şi judecata de apoi”, prezintă o serie de explicaţii ale părintelui Cleopa despre sfârşitul lumii.

Astfel,  părintele Ilie Cleopa a propovăduit că Sfinţii Părinţi au anunţat patru pricini care să aducă sfârşitul lumii, şi anume:

Pricina 1: ca să se arate dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârşirea ei.

Pricina 2: ca să se arate nedreptatea oamenilor faţă de poruncile lui Dumnezeu.

Pricina 3: să se pedepsească păcatele şi fărădelegile lumii de la întemeierea ei până la sfârşitul veacurilor.

Pricina 4: ca să se răsplătească faptele bune ale drepţilor pe măsura credinţei şi a răbdării lor.

Părintele Ilie Cleopa a propovăduit că nimeni nu va şti când va fi sfârşitul lumii, aceasta fiind „o mare taină a lui Dumnezeu”.

Cu toate acestea, evenimentul va fi precedat de  „semne între oameni, pe pămant şi în univers, care vor prevesti apropierea venirii Lui Hristos.

După aceste semne vom cunoaşte cât de aproape este venirea Domnului la judecată”, a prevestit părintele.

Părintele Ilie Cleopa a prezis un tablou înfricoşător cu oamenii afectaţi de suflul deflagraţiei nucleare ale căror oase se vor topi, dar nu vor muri, ci vor trăi precum târâtoarele:

„Vor căuta oamenii moartea, şi moartea nu va veni. Bombele cu neutroni sunt bombe apocaliptice. Bucureştiul va fi un morman de cristal, de răşină.

Unde-a fost pădure ai să vezi smoală, nimic nu se mai alege din lumea asta”, susţine duhovnicul.

“Incepand de la Galati si pana in nordul Moldovei, nu stiu daca am intalnit vreo sapte oameni de toti, asa de rari si de departe erau unii de altii, poate la sute de kilometri.

Toti erau imbracati in haine albe, semn ca numai atati drepti s-au mai gasit printre oameni cand s-a produs cataclismul”, a avertizat parintele Argatu inainte de moartea sa.

Parintele Ilarion a vazut doar sapte oameni din Moldova pana in Rusia: totul era distrus. Oamenii pe care i-a vazut, cei 7, s-ar putea sa fi fost spiritele celor morti deoarece toti erau imbracati in alb.

O alta interpretare este ca parintele ar fi vazut Ingerii cei din urma, Ingerii Apocalipsei.

“Din cauza saraciei, oamenii isi vor vinde sufletul pentru hrana si imbracaminte. Lumea se va inrai, vor disparea dragostea si mila dintre oameni.

Se vor contopi preotii cu mirenii si nu va mai fi cine sa conduca pe credinciosi”, se mai arata in trista profetie a parintelui despre Romania.

Părintele Ilie Cleopa a ajuns în schitul Sihăstria în anul 1929 şi de atunci şi-a dedicat întreaga sa viaţă lui Dumnezeu.

Mai târziu, a devenit egumenul schitului şi a fost făcut arhimandrit când lăcaşul s-a ridicat la rang de mănăstire, datorită lui.

DISTRIBUIȚI