Un preot mort a fost plimbat pe strada si inmormantat in picioare

Un episcop grec, care a murit la data de 18 octombrie, a fost urcat pe un tron si plimbat in straiele episcopale pe strazile orasului grecesc Lamia.

Episcopul Thavmakos Kallinikos a murit intr-o zi de marti, la varsta de 91 de ani, insa modul in care a fost celebrata moartea sa pare departe de orice ti-ai fi putut imagina, fie si intr-o tara ortodoxa, asa cum este Grecia.

Thavmakos Kallinikos a fost urcat pe un tron, iar preotii l-au purtat pe strazi, ca la parada, conform publicatiei Vice.

Episcopul mort si plimbat cu fast pe strazile micului orasel grecesc facea parte din Biserica Ortodoxa-Crestina din Grecia, care este pe rit vechi si respecta calendarul iulian, aflat cu 13 zile in urma celui gregorian, respectat in Romania si chiar in Grecia.

Biserica din care facea parte Kallinikos a ramas fidela vechilor practici ortodoxe si nu tine de Biserica Ortodoxa a Greciei sau de Patriarhia de la Constantinopol. Schisma a aparut in urma unei neintelegeri cu privire la abandonarea calendarului bisericesc traditional (calendarul iulian) si adoptarea calendarului gregorian papal, noteaza keeptalkinggreece.com.

Conform publicatiei Vice, preotul a fost inmormantat in picioare, iar imaginile sunt graitoare.

Lidia Fecioru: Ține ASTA într-un borcan în bucătărie și te vei îmbogăți

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, sâmbătă, în emisiunea “Adevăruri ascunse” de la Antena 3, ce trebuie să faci dacă vrei să îți meargă bine și să te îmbogățești.

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

DISTRIBUIȚI