ULTIMA ORA! Tinerii primesc 30.000 de euro pentru a începe o afacere. Cum poți obține banii

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională vor putea obţine un ajutor financiar de până la 30.000 de euro pentru a lansa o afacere.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională vor putea obţine un ajutor financiar de până la 30.000 de euro, potrivit unei scheme de finanţare căreia îi sunt alocate 165 milioane de euro şi care a fost lansată recent, în dezbatere publică, de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Totuşi, banii nu vor ajunge direct la beneficiari, ci prin intermediul angajatorilor, adică acele firme care îi vor consilia şi pregăti pe tineri prin cursuri de formare profesională şi stagii de ucenicie şi care vor primi, spre exemplu, subvenţii lunare pentru fiecare tânăr încadrat.

Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Viitor pentru tineri”, în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, a fost lansat vineri în dezbatere publică de MFE şi vizează trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia, cărora le sunt alocate 165 de milioane de euro. Pentru celelalte regiuni ale țării, ghidul solicitantului se va lansa în vederea consultării publice în perioada imediat următoare, urmând ca totalul fondurilor să se ridice la peste 400 de milioane de euro, după cum reiese din acest anunţ recent al ministerului.

Concret, banii vor fi acordaţi cu scopul integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care n-au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.

Practic, aceştia vor fi beneficiarii finali (grupuri ţintă) ai proiectelor finanţate, proiecte ce vor fi desfăşurate de anumite entităţi, scrie avocatnet.ro.

sursa text: realitatea.net

Scrie un comentariu