Ultimă oră! Meteorologii au emis o noua avertizare de vreme rea. Vezi care sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat recent asupra unui nou cod de vreme rea. Mai multe judeţe sunt afectate.

Potrivit prognozei, până la ora 12.00, în judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, este valabilă o avertizare meteo de polei şi precipitaţii mixte.

De asemenea, până în data de 4 martie este în vigoare informarea meteo de ninsori, polei şi lapoviţă pe tot cuprinsul ţării.

Totodată, până la ora 10.00, la aceeaşi dată, vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei.

În ceea ce priveşte ninsorile, acestea vor fi moderate din punct de vedere cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării.

În zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Totodată, vor mai exista intensificări ale vântului în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h.

Aceleaşi fenoene meteo vor fi și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, informează observator.tv.

Veşti bombă de la meteorologi. Dacă în ultimele zile iarna şi-a intrat în drepturi spre final de anotimp, lururile sunt mai mai grave în cele ce urmează.

Un al doilea val de aer arctic va lovi Europa. Veştile sunt cu atât mai sumbre cu cât informaţiile de la specialişti vor fi valabile până la jumătatea lunii martie, potrivit Bloomberg.

Pe lângă disconfortul termic, va şi un disconfort în buzunar pentru că preţul la energie va creşte.

Nivelul temperaturii anormal pentru această perioadă va duce la creşterea preţului energiei. În Marea Britanie preţul la gaze s-a dublat deja.

„Vor fi expuse unei volatilităţi mari, în conjuncţie cu valul de frig care se va întinde în nordul Europei şi în părţi din Europa Centrală.

În timp ce cererea va scădea în primăvară, nu trebuie să uităm că venim dintr-un februarie friguros”, a spus Giacomo Masato, meteorolog la Marex Spectron, în Londra, potrivit sursei citate.

Astfel, potrivit datelor furnizate de specialişti în prima jumătate a lunii martie temperatura va fi mai rece decât în mod normal.

Temperatura nu va fi la fel ca în aceste zile, dar chiar şi aşa, temperatura va fi cu până la 3 grade Celsius mai mică decât în mod normal.

România, lovită de un ciclon periculos

Deşi în calendar a venit primăvara, vremea de afară pare să nu-i dea deloc dreptate. Joi şi vineri s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi, iar 1 martie din acest an a fost cel mai geros din ultimii 60 de ani.

De asemenea, o altă problemă pentru ţara noastră este fenomenul numit ploaia îngheţată.

După ninsorile abundente din ultimele zile, pe români îi paşte un alt pericol! Un fenomen rar, botezat şi ”ploaia îngheţată”, vine cu şocuri termice şi polei.

Anul trecut, undeva pe lângă Zalău, a plouat şi copacii s-au prăbuşit sub greutatea gheţii şi au blocat câteva drumuri judeţene.

DISTRIBUIȚI