Tratament naturist pentru Sinuzita

Sinuzita este inflamatia sau umflarea tesutului mucoasei sinusurilor. În mod normal, sinusurile sunt umplute cu aer, insa atunci când devin blocate şi umplute cu lichid, germenii (bacterii, virusuri, ciuperci) pot creşte şi pot provoca o infecţie.

Faţa are anumite zone goale în interior iar cele mai multe dintre ele sunt găsite în zona nazala. Aceste spaţii sunt numite sinusuri. Ca un mecanism de filtrare, sinusurile au cili (fire de par foarte mici) care apăra împotriva murdăriei şi a altor germeni. Acestia izoleaza, de asemenea, craniul şi creierul. Insa, atunci când există o perturbare in ceea ce priveste mecanismul de aparare, sinuzita poate să apară. Bacteriile sau virusurile pot intra în sinusuri iar atunci când acestea ocolesc cilii şi alte sisteme de apărare, se lipesc de celulele mucoasei şi cel mai probabil va debuta o infecţie. Boala afecteaza de obicei sinusurile paranazale, care implică lacunele din frunte, pometi, cele din spatele ochilor si dintre ochi.

Care sunt simptomele sinuzitei şi cât timp se manifesta?

Durerile de cap sunt cel mai frecvent simptom de sinusuri congestionate. Atunci când acestea sunt puternic înfundate şi infectate, pot fi experimentate si dureri faciale. Durerea se agravează atunci când persoana se intinde jos sau se apleacă. Acest lucru se datoreaza presiunii aplicate la nivelul mucoasei delicate a sinusurilor. Durerile faciale sunt, de obicei concentrate pe nas, ochi şi obraz.

Infectia poate fi, de asemenea, însoţită  de tuse, răceli şi febră. Din cauza respiraţiei îngreunate şi secretiei nazale, persoana poate suferi de respiratie urat mirositoare. Pot aparea, de asemenea, secretii nazale groase de culoare verzuie, uneori însoţite de puroi sau sange.

Deoarece sinusurile sunt conectate la lacunele din cap, infecţia poate afecta, de asemenea, urechile. Congestia poate provoca ameţeli, pierdere de echilibru sau senzatia de vibratii în cap. Prin urmare, stare de rău general, este un alt simptom al bolii.

Tipul simptomelor si durata depind de gradul de acuitate a infecţiei. Infecţia se numeşte „acută”, în cazul în care simptomele nu dureaza mai mult de 4 săptămâni, şi „semi-acută”, în cazul în care simptomele dureaza cel puţin 4 săptămâni si cel mai mult 8 săptămâni. Condiţia se numeşte cronică în cazul în care simptomele se extind dincolo de 8 săptămâni şi în cazul în care infecţia reapare mai mult de 4 ori într-un an.
Care sunt cauzele sinuzitei?

Aproape toţi oamenii experimenteaza sinuzita cel puţin o dată în viaţa lor. Cele mai comune bacterii care cauzeaza infectiile cronice sunt Haemophilus influenza şi Streptococcus pneumonie. Tusea severă, racelile si infectiile similare pot duce adesea la infectia sinusurilor.

Unii oameni sunt, de asemenea, predispuşi să dezvolte infecţii nazale, din cauza structurii sinusurilor lor. Există oameni cu cavităţi nazale deviate sau înguste, cum ar fi septul, concha bullosa si ostia sinusala. Unele studii arată că persoanele care au experimentat frecvent aceasta condiţie sunt susceptibile de a experimenta mai multe infecţii asemănătoare.

Diagnosticul sinuzitei

După cum s-a menţionat, simptomele sunt foarte similare cu cele ale migrenei. De fapt, studiile au arătat că 90% din cazurile raportate de infectie a sinusurilor sunt de fapt migrene. Infecţiile bacteriene si virale sunt, de asemenea, dificil de distins intre ele. În general, medicii considera ca o infetie este virală în cazul în care simptomele dureaza mai mult de 10 zile. În caz contrar, infectia este clasificata ca bacteriana. Cea mai bună metodă de diagnostic pentru sinuzita este tomografia computerizata.

Prevenirea si tratarea infecţiilor sinusale

Majoritatea cazurilor pot fi vindecate prin terapie cu apa si fara antibiotice. Insa, în cazul în care condiţia este identificat a fi bacteriana, tratamentul se face cu amoxicilină şi alte medicamente antibacteriene. Un tratament eficient poate fi, de asemenea, irigarea nazala. Prin utilizarea unui dispozitiv de irigare, apei ii este permis să treacă prin sinusuri şi în afara nărilor. Metoda ajută la drenarea rapidă a elementelor nocive din sinusurile faciale.

O metodă de prevenire a sinuzitei este hidratarea. Drenajul este mai eficient atunci când există o cantitate corecta de umiditate in atmosfera. Prin umidificarea aerului din casa, temperatura este de asemenea controlata si respiratia devine mai confortabila. Este indicat să se evite poluarea si fumatul, precum si consumul de alcool, deaorece acesta slabeste rezistenta sinusurilor impotriva infectiilor.

Pentru tratarea sinuzitei poate da rezultate foarte bune si urmatoarea schema de tratament pe baza de produse naturiste:

ParaProteX intareste imunitatea impotriva infectiilor bacteriene si virale eliminand astfel focarele infectioase. Se face o cura continua de 2-3 luni.

White Whillow are proprietati inflamatoare si ajuta la eliminarea durerilor sinusale. Se face o cura continua de 2-3 luni.

C 1000 intareste sistemul imunitar si ofera protectie impotriva reaparitiei infectiilor. Se face o cura continua de 3 luni.

Tratament ambulatoriu

• Cataplasme cu hrean: hreanul dat pe razătoare poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcină de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secreţiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.

• Perna cu sare încălzită: într-un săculeţ de bumbac se pune sare care se încălzeşte în cuptor după aceea şi se aşază pe frunte până se răceşte, iar apoi se reîncălzeşte şi se repetă procedeul până când se observă o ameliorare.

• Inhalări cu sare: în doi litri de apă clocotită se pun patru linguri cu sare şi se fac inhalări cu aceşti aburi, timp de zece minute.

• Usturoiul este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară.

Sursa text: Nutritop.ro

Scrie un comentariu