Te sfătuiesc să citești ASTA! Iată semnele grave ale CANCERULUI ANAL de care ne este rușine să vorbim…Nu trebuiesc ignorate NICIODATĂ! Vezi aici….

Semnele grave ale CANCERULUI ANAL de care ne este rușine să vorbim…Nu trebuiesc ignorate NICIODATĂ!
Cancerul anal este o formă de cancer mai rară care începe în anus, la finele rectului. Acest cancer diferă de cancerul colorectal întrucât nu afectează decât deschiderea rectului, pe când cancerul colorectal afectează rectul în întregime şi intestinul gros.

Această formă de cancer neobişnuită tinde fie trecută cu vederea de aproape toată lumea din cauza locaţiei zonei afectate.

Cei mai mulţi dintre oamenii care au experimentat simptome ale cancerului anal refuză discute despre ele, chiar dacă este vorba de doctorul lor, întrucât se simt jenaţi.

An de an, peste 8000 de americani sunt diagnosticaţi cu cancer anal. Conform statisticilor, 1000 dintre aceştia vor muri.

Mai mult, numerele arată unul din patru dintre pacienţii care suferă de cancer anal, au fost diagnosticaţi abia după ce boală a atacat ganglionii limfatici, şi unul din zece au fost diagnosticaţi după ce boală s-a extins către aproape toate organele corpului.

Chiar dacă simptomele cancerului anal nu sunt la fel de frecvente cele corespunzătoare altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la colon sau cancerul colorectal, numărul bolnavilor de cancer anal a crescut considerbil în ultimul deceniu.

Simptomele Cancerului Anal

Este extrem de dificil de detectat cancerul anal în fazele sale incipiente întrucât cele mai multedintre simptome nu apar în acea perioada.

Totuşi, pe măsură ce cancerul avansează, semnele pot începe apară, dureri şi mâncărimi în anus, sângerare anală, secreţii neobişnuite ale anusului, o umflătură în afară anusului şimişcărineobişnuite ale intestinelor.

Cauza cancerului anal rămâne în continuare una necunoscută, însăexistă câţiva factori care duc la apariţia acestei boli. Astfel, iritarea frecvenţa a anusului, fumatul şi un sistem imunitar slab, toate pot avea drept rezultat instalarea cancerului anal.

Persoanele cu şanse mai mari de îmbolnăvire de cancer anal sunt cele de peste 60 de ani. 80% dintre pacienţii suferinzi de cancer anal se încadrează în acest interval de vârstă.

Mai departe, bărbaţii sub 35 de ani sunt mai predispuşi în a dezvoltă această formă mai puţin comună de cancer spre deosebire de femeile de aceeaşi vârstă. Totuşi, femeile de peste 50 de ani sunt multmai vulnerabile în faţă cancerului anal.
Cum putem detecta Cancerul Anal în faza de început?
Identificarea cancerului anal în faza de început este esenţială pentru tratare. Sunt mai multe proceduri de identificare.

Iată câteva dintre ele:


Examinarea digitală rectală o examinare în care medicul caută orice fel de anomalii, umflăturisau alte creşteri în zona anală prin introducerea unui deget înmănuşat şi lubrifiat în anus.

Această examinare mai poate fi folosită şi pentru a identifica cancerul de prostată la bărbaţi sau examen pelvin la femei
Anoscopia – o examinare ce presupune folosirea unui intrument mic sub formă de tub, numit anoscop sau speculum anal. Acest instrument este introdus în anus pentru a identifica problemele canalului anal (fisuri, hemoroizi, infecţii sau tumori).

Anoscopia se efectuează în cazul în care se descoperă ceva neobişnuit la examinarea digitală rectală PET/CT, imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM sau RMN) şi biopsia sunt, de asemenea, metode folosite pentru detectarea semnelor apariţiei cancerului anal.

Aceste testesunt considerate controversate de către anumite persoane care le consideră periculoase întrucât pot cauza răspândirea cancerului anal.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

sursa


 

Scrie un comentariu