Te-ai săturat să stai în picioare? NASA plăteşte cu 18.000 de dolari pe săptămâna voluntarii dispuşi să stea doar în pat timp de 70 de zile

Ți-ai dorit vreodată să stai în pat și să primești bani pentru asta? Ei bine, acum chiar este posibil acest lucru, iar câțiva candidați norocoși vor primi bani fără să facă nimic.

NASA caută voluntari dispuși să participe la studiul numit: Odihnă în pat. Participanții sunt nevoiți să stea întinși în pat timp de 70 de zile consecutive, iar pentru acest lucru primesc între 1200 $ și 18.000 $ pe săptămână, scrie omofon.

Interesant este că, pe lângă faptul că persoanele înscrise la acest experiment dorm cât vor, ele pot citi cărți, au voie să se uite la televizor sau să se joace jocuri video și să folosească telefonul mobil oricât de mult doresc.

Toate acestea cu o singură condiție: să stea culcați în pat. De asemenea, subiecţii nu au voie să primească vizite. În tot acest timp, ei vor beneficia de alimente care le vor permite să îşi păstreze greutatea constantă.

Te întrebi de ce fac acest experiment cei de la NASA? Ei bine, acest studiu este realizat în încercarea de a se găsi modalităţi de conservare a sănătăţii şi siguranţei astronauţilor în timpul călătoriilor. Ei vor să vadă cum reacționează organismul în cazul unei perioade mari de repaus.

NASA susține că prin acest experiment se urmărește a se cerceta trei lucruri importante.

Cercetătorii vor să înțeleagă modul în care anumite schimbări ale funcțiilor organismului pot influența misiunile în spațiu, cum se vor efectua diverse sarcini în timpul misiunilor și, mai ales, pentru a găsi soluții în cazul unor problemele de ordin fizic pe care astronauții le pot întâmpina în timpul călătoriei.

Mai precis, specialiștii NASA investighează condițiile în care se pot evita pierderile de masă musculară și cum pot menține în bună funcțiune sistemul osos și cel cardiovascular.

Studiul este conceput pentru a analiza efectele pe termen lung ale imponderabilității asupra corpului astronauților.

Pentru a simula imponderabilitatea, subiecții se vor întinde pe paturi concepute special, ce sunt ușor înclinate, astfel încât vor avea capul puțin mai jos decât nivelul picioarelor.

În spațiu, forța gravitațională, care împiedică fluidele organismului să se deplaseze spre partea superioară a organismului, este foarte slabă.

sursa: evz.ro

Scrie un comentariu