Te-ai intrebat de ce 0rganul … se micsoreaza? 7 lucruri pe care nu le stiai despre

Cei mai muti dintre barbati se mandresc cu or gan ul lor genital si cu greu ar putea fi convinsi ca exista lucruri pe care sa nu le cunoasca despre acesta.

Iata insa ca specialistii le dau peste cap sistemul lor de credinte si vin cu lucruri legate de or ga nul genital masculin despre care barbatii nu stiu prea multe.

 

1. P* ni sul se poate fractura

Chiar daca or ga nul nu are oase in el, el se poate fractura. Insa are anumite camere care se umplu cu sange atunci cand org an ul gen ital este erect. Daca impingi cu prea multa forta sau il indoi prea mult camerele se pot rupe.

Nenorocirea se poate intampla in cazul in care aluneci in exterior, iar pe ni sul impins cu putere se loveste de corpul partenerei. In afara durerii este posibil sa auzi si un trosnet atunci cand or ga nul se fractureaza.

Dupa aceea or* ga nul se va umfla si invineti. Interventia chirurgicala este, de obicei, cel mai bun tratament.

2. Prima er* ct ie are loc la mai putin de un an

Unii baieti au er* ctie la nastere. Ecografiile au aratat ca bebelusi pot avea er* ctie chiar si in burta mamei.

Erectia unui bebelus nu este se* ua la. Se intampla adesea in timpul schimbarii scutecului.

 

3. Doctorii recomanda urcatul pe scari in cazul in care ai o er* ct ie care dureaza de peste patru ore

Daca ai o er* ctie care dureaza de peste patru ore, este dureroasa si nu este urmare a exc!ta tiei, s-ar putea sa te confrunti cu priapism. Asadar, ai nevoie rapid de tratament.

Priapismul ar putea fi cauzat de unele medicamente care trateaza disfunctiile er ec tile. Insa, de vina ar putea fi si unele rani, medicamente, boli, droguri si chiar muscaturi ale unor paianjeni.

Un dus rece sau o punga cu gheata ar putea fi de ajutor. Exercitiile usoare precum urcatul scarilor pot ajuta la indepartarea sangelui din zona gen ita la. Insa este important sa mergi cat mai repede la medic.

Netratat, priaprismul poate cauza probleme cu er* cti a, care vor fi imposibil de vindecat.

4. Umflaturile de pe 0rg an ul gen ital nu sunt motiv de ingrijorare

Lucrurile precum mici umflaturi pe 0rg an ul genital sau pe scrot sunt ceva obisnuit. O multime de barbati au aceste  denivelari care se dezvolta in jurul firelor de par.

Daca, totusi, apare ceva sub piele care doare, este umflat sau sangereaza mergi de urgenta la medic.

 

5. Lungimea medie in er* ctie  este de 13 cm

Multi barbati cred ca au un org an mai mic decat in realitate.

Unii barbati al caror org an genital se incadreaza in marimea medie sunt obsedati de ideea ca il au prea mic.

Ei sufera de ceea ce se numeste tulburare dismorfica. Este asemanatoare anorexiei (persoanele care se confrunta cu aceasta boala se considera grasi indiferent de cat de slabi sunt in realitate).

 

6. Contractia pe ni su lui protejeaza sp* rma

Pentru a mentine sperma sanatoasa corpul controleaza indeaproape temperatura in tes ti cole. Cand este frig, ele se strang pentru a se mentine calde. Pentru a se racori, in timpul verii ai observat ca se lasa in jos.

Pe ni sul se retrage in timp ce faci sport sau cand esti anxios. De ce? Corpul redirectioneaza fluxul sanguin acolo unde are nevoie cel mai mult – se pregateste de lupta sau de fuga.

 

7. Este normal sa ai ere ct ie in timp ce dormi

Este natural ca dimineata sa te trezesti excitat. De obicei, barbatii au trei pana la cinci ere ctii pe noapte adesea in timp ce viseaza. Nu se stie motivul acestui fenomen, insa medicii speculeaza ca ere cti ile de noapte ajuta la mentinerea sanatatii pen! su lui.

Daca te confrunti cu probleme se* ua le, doctorii ar putea sa te intrebe de ere cti ile de noapte. Daca le ai, atunci cauza problemelor in pat ar putea fi legata de anxietate sau stres.

Daca nu ti se intareste se* ul in timpul noptii s-ar putea sa te confrunti cu probleme de sanatate.

sursa: sfatulparintilor.ro


Citeste si

Scrie un comentariu