STATUL ITI DA 40.000 DE EURO!! TREBUIE DOAR SA FAI UN LUCRU SIMPLU ! AI FACE ASTA?

Statul oferă un "cadou de revenire" de 40.000 de euro pentru cine se întoarce în ţară şi vrea să-şi deschidă o afacere. Cum puteţi obţine fondurile

Statul oferă pentru românii plecaţi în străinătate, care vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o afacere, 40.000 de euro prin programul Diaspora Start-up, pentru care miercuri a fost deschis apelul de proiecte. Viitorii antreprenori vor primi banii prin intermediul unor organizaţii şi instituţii care derulează proiecte şi administrează banii din schema de finanţare.
 

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, au lansat apelul pentru Programul „Diaspora Start-up”, cu o alocare de 30 milioane euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

  

În prima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară. Entităţile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesională Continuă autorizaţi, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale); asociaţii profesionale; camere de comerţ şi industrie; ONG-uri; universităţi; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/ organizaţii subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate între categoriile mai sus menţionate.

 

În cea de-a doua etapă, cetăţenii români eligibili, care doresc să îşi înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat. Sunt eligibili cetăţenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni şi doresc să înfiinţeze o afacere în România.

Scrie un comentariu