Și tu arunci COJILE DE BANANE? Iată câte minuni poți face cu ele…

Atunci când ne gândim la banane, imediat ne gândim la pulpă fructului, care nu este doar delicioasă, dar, de asemenea, şi hrănitoare. Dar chiar dacă acest lucru poate părea ciudat, fructul nu este singurul pe care ar trebui îl adăugaţi la dietă.

Cojile de banane pe care le aruncaţi în coşul de gunoi sunt, de asemenea comestibile şi bune pentru organism. În loc le puneţi în coşul de gunoi,le puteţi utiliza şi veţi fi surprinşi cât de nutritive sunt acestea.

Conţinutul nutritional al cojilor de banană
Cojile de banană conţin următoarele substanţe nutritive:
-Potasiu: Pentru combaterea dietei ridicate în sodiu şi protejează inima;
-Magneziu: Pentru funcţia muşchilor şi nervilor;
Vitamina B6 sau piridoxină: Pentru piele, ficat, ochi şi par;
Vitamina B12 sau cobalamină: Pentru sistemul nervos central;
-Fibre: Pentru sănătatea gutei;
-Proteine: Pentru musculatura şi pentru celulele sănătoase;
Puteţi utiliza cojile de banane în următoarele scopuri:
1 Albirea dinţilor: Frecaţi coajă pe dinţi timp de un minut.Faceţi acest lucru în fiecare zi timp de o săptămâna
2.) Îndepărtarea negilor: Frecaţi coajă pe neg. Pentru o mai mare eficiente, puteţi lasă coajă de banană peste noapte.
3.) Îndepărtarea coşurilor/acnee: Masaţi coajă pe faţă timp de cel puţin cinci minute. Faceţi acest lucru în fiecare zi pentru înlăturarea coşurilor, care ar trebui dispară într-o săptămâna. Continuaţi acest procedeu chiar şi după ce acneea a dispărut.
4.) Reducerea ridurilor: Cojile de banană pot hidrata pielea, iar acest lucru este excelent pentru diminuarea ridurilor. Puteţi adaugă un gălbenuş de ou şi coajă de banană într-un blender, dupăcare aplicaţi amestecul pe faţă şi lăsaţi-l acţioneze timp de cinci minute.
5.) Tratamentul psoriazis-ului: Acelaşi lucru, frecaţi coajă pe zona unde pielea este afectată şi
exfoliată. Coajă poate acţiona o crema hidratantă şi va poate ajută cu mâncărimea.
6.) Vindecarea muscaturilor de insecte: Masaţi coajă pe muşcătura pentru a înlătura durerea şimâncărimea.

Luând în considerare toate aceste utilizări şi beneficii, cojile de banane ar trebui fie mai populare, şi nu aruncate la gunoi. Problema este pentru o mare arte dintre oameni, gustul cojilor de banane nu este tocmai unul preferat.

Pentru a va ajută depăşiţi această problema, alegeţi bananele foarte coapte deoarece au coajă mai subţire decât cele crude sau coapte. Puteţi utiliza, de asemenea, coajă pentru a ajută la frăgezirea cărnii pe care o gătiţi.

Desigur, nu uitaţi spălaţi coajă, şi pe cât posibil folosiţi doar cojile bananelor BIO deoarece acestea nu conţin pesticide.