Și-a vândut Porsche-ul cu 22 de euro și acum vrea să-şi dea Jaguarul cu aceeaşi sumă. Care este sigura condiţie pe care cumpărătorul trebuie să o îndeplinească: Vezi dacă te încadrezi, poate dă norocul peste tine și te alegi cu mașina:

Un antreprenor din domeniul imobiliar, a anunţat că îşi vinde bolidul de lux.

Ed Bezzant este un om de afaceri prosper din Chelsea. El a anunţat pe Instagram că organizează o tombolă cu 2.500 de bilete la preţul de 20 de lire sterline.

Câştigătorul va primi maşina sa: un Porsche Cayman, al cărui preţ este de aproximativ 42.000 de lire.

Dacă reuşea să vândă toate biletele, bărbatul câştiga 50.000 de lire sterline, cu 8.000 mai mult decât preţul unui Cayman 718 nou-nouţ, ultima ediţie. A reuşit să vândă aproape 2300 de bilete şi a luat 46.000 de lire sterline.

„Îmi vând Porsche-ul pentru 20 de lire. Vând 2.500 de bilete de loterie, iar extragerea va avea loc doar când se vor epuiza toate biletele. Puteţi cumpăra câte bilete doriţi, iar confirmările şi modalităţile de plată le veţi primi pe e-mail. Să înceapă jocul”, a postat tânărul pe Instagram.

Tânărul reia tombola, dar de data aceasta vinde 3000 de bilete la 20 de lire. Practic, dacă va vinde toate biletele va lua pe maşină 60.000 de lire sterline.

Totuşi, există o nouă condiţie: după ce biletul câştigător este extras, Bezzant îl va contacta pe norocos apoi îl va pune să-l găsească pe „Wally” într-o imagine „Wheres Wally” şi are doar 60 de secunde la dispoziţie pentru a-l găsi.

Dacă nu reuşeşte să dea de Wally, Bezzant va extrage încă un bilet până când personajul este găsit în imagine.

 

Vezi si: Cele mai bizare competitii din lume

Se știe că oamenii iubesc orice fel de competiții, fie ele de mâncat, băut, sau de cărat soția în spate. Unele dintre cele mai bizare concursuri sunt deja evenimente cu tradiţie, care se organizează de ani de zile şi au devenit tot mai populare în rândul celor care vor să se distreze într-o manieră ieşită din comun.

Însă, orice concurs trebuie să aibă și câștigători, iar de cele mai multe ori există și premii.

Tocmai de aceea, participanții îşi iau rolul în serios, în timp ce curioşii se amuză pe seama eforturilor depuse de concurenți pentru a ieşi învingători.

Îți prezentăm mai jos câteva dintre cele mai ciudate competiții din lume și, cine știe, poate chiar și tu o să participi la una dintre acestea.

Rostogolirea cașului

Concursul de aruncat pitici

Cel mai bizar concurs din lume este de cel de aruncat pitici. Acesta a apărut iniţial în Australia în anii 1980. Piticii în costumaţii amuzante şi „rezistente” şi dotaţi cu o cască de protecţie erau aruncaţi de bărbaţi forţoşi cât mai departe posibil pe saltele sau izbiţi de pereţi verticali capitonaţi.

Mulţi consideră acest concurs o ofensă la demnitatea piticilor, iar în unele ţări chiar a fost interzis. Pe de altă parte, susţinătorii sportului critică aceste iniţiative şi susţin că acest concurs reprezintă o sursă de venit pentru pitici.

 

Campionatele de imitat chitarişti fără chitară

Din 1996, campionatul mondial de imitat chitarişti fără chitară se desfăşoară în cadrul festivalului anual Oulu Music Video din Finlanda. Ideea concursului a apărut dintr-o glumă ca muzicanţii să mimeze un solo de chitară în stilul rock sau heavy-metal, dar fără o chitară pentru a amuza publicul.

Primele competiţii au fost organizate în Suedia şi în SUA în ani 1980. Deşi amuzant, concursul are reguli foarte stricte: nu sunt permise „trupele de acompaniere, live sau înregistrate” şi trebuie să îţi foloseşti doar degetele ca să cânţi, instrumentele reale fiind interzise.

Campionatele de călcat în condiţii extreme

Acest concurs a început în 1997, în Leicester, Marea Britanie, şi este un sport palpitant şi periculos, în care participanţii trebuie să calce câteva haine pe un vârf de munte sau sub apă.

Organizatorii concursului descriu competiţia ca pe o activitate în aer liber care îmbină pericolul şi adrenalina unui sport extrem cu satisfacţia unui tricou bine călcat. Concurenţii au călcat pe panta abruptă a unei munte, în timp ce schiau, făceau snowboarding sau canotaj.

 

Campionatul mondial de saună

Din 1999, campionatul mondial de saună are loc anual în luna august în Heinola, Finlanda. Concurenţii din peste 20 de ţări iau parte la concurs pe propriul lor risc şi semnează o covenţie prin care acceptă să nu dea în judecată organizatorii, în cazul în care se întâmplă un accident.

Participanţii trebuie să stea într-o saună la 110 C, aşezaţi pe băncuţe. Ei nu au voie să se întindă sau să atingă cu braţele lemnul fierbinte. Persoana care rezistă cel mai mult este câştigătorul.

 

Concursul „Cel mai urât câine din lume”

Concursul cel mai urât câine din lume are loc în fiecare an, în California, SUA. Proprietarul „celui mai urât câine din lume”, primeşte un premiu de 1.000 de dolari.

Câştigătorul din 2007 a fost Elwood, un câine de rasă mixtă între un Chinezesc cu moţ şi un Chihuahua, iar în 2008 titlul de cel mai urât câine l-a primit Gus – tot un câine chinezesc cu moţ care nu avea deloc păr, pierduse un picior şi un ochi.

 

Campionatele de bărbi şi mustăţi

Sute de bărbaţi din toate colţurile lumii îşi aranjează mustăţile şi bărbile pentru a câştiga concursul. La prima vedere unele par chiar sculptate.

Toţi participanţii dau dovadă de imaginaţie şi creativitate, reuşind să creeze modelele care imită bărbile albe al înţelepţilor de la Palatul Buckingham, dar şi creaţii excentrice. Un astfel de concurs s-a desfăşurat şi în România, anul trecut la Sfântul Gheorghe.

 

Miss Armata Rusă

Ca să atragă cât mai mulţi bărbaţi să se înroleze în armată, Ministerul rus de Apărare a decis să organizeze un concurs de frumuseţe intitulat „Frumuseţi cu centura pe umăr” Concursul de miss din cadrul Armate Ruse a fost organizat prima dată în iunie 2005, când 19 femei care lucrau ca soldaţi au defilat pe şcenă în uniformă, au cântat la proba de talente, dar au dat şi alte probe inedite: viteză, rezistenţă fizică, exerciţii sincron.

Cântecul interpretat de câştigătoarea concursului începe cam aşa: „Din moment ce suntem soldaţi, în primul rând ne plac armele automate şi apoi băieţii”.

 

Concursul de aruncat budincă neagră din Marea Britanie

Acest concurs bizar, care sărbătoreşte vechea rivalitate dintre oraşele Lancashire şi Yorkshire, atrage mulţi turişti în orăşelul Ramsbottom din Marea Britanie.

Scopul jocului este de a arunca o budincă neagră înfăşurată într-o pereche de ciorapi pentru femei (pe site-ul oraşului Lancashire găseşti reţeta de budincă) pe un soclu înalt de 6 metri de pe peretele lateral al unui bar.

 

Concursul de bătăi cu castane

Spectacolul în care gladiatorii moderni se înfruntă pentru glorie înarmaţi doar cu o castană şi o sfoară de 12 centimetri este foarte amuzant. Participanţii trebuie se se lupte până când una dintre castane se sparge.

Primul concurs a avut loc în 1965 şi de atunci competiţia a căpătat amploare. În prezent, concursul are mai multe categorii: bărbaţi, femei şi grupa pentru copii şi te poţi înscrie să joci individual sau în echipă.

Câştigătorii sunt premiaţi cu şiraguri de castane. În timpul concursului, organizatorii strâng bani de la participanţi şi spectatori pentru persoanele cu handicap.

 

Campionatele de „vrăjit” viermi

Concursurile de „vrăjit” viermi atrag sute de oameni curioşi şi mulţi jurnalişti şi fotografi. Participanţii trebuie să sape în pământ pentru a scoate cât mai multe râme la suprafaţă. Toată „nebunia din mocirlă” durează 30 de minute.

Acest campionat a început în 1980, iar astăzi este celebrat anual. Recordul mondial la „vrăjit” râme îi aparţine lui Tom Shufflebotham, care a adunat 511 râme în jumătate de oră.

 

DISTRIBUIȚI