Si-a spalat parul cu apa minerala. Efectul este de-a dreptul surprinzator

Apa de la robinet, din marile orase si nu numai, contine substante cu efect dezinfectant, cel mai des folosit fiind clorul. De asemenea, in unele zone apa este dura, ceea ce inseamna ca are o concentratie mare de calcar.

Daca erai de parere ca apa de la robinet este curata si te ajuta sa iti cureti parul de impuritati, atunci poate ca aceste informatii te socheaza. De aceea, folosirea apei minerale pentru spalarea parului devine o alternativa tot mai populara. Pe langa faptul ca apa minerala imbuteliata este microbiologic pura, ea contine minerale esentiale care au capacitatea de a-ti hrani scalpul.

Pentru a folosi apa minerala pentru par, tot ce trebuie sa faci este sa te speli pe cap cu samponul tau obisnuit si cu apa de la robinet, dar dupa aplicarea balsamului este necesar sa te limpezesti pe cap cu apa minerala. in functie de lungimea parului vei avea nevoie de cel putin doi litri de apa minerala.

Acest tratament trebuie urmat cel putin doua saptamani pentru a avea rezultate. Este un truc folosit si de starurile de la Hollywood. Potrivit dailymail.co.uk, actritele Kim Basinger si Demi Moore apeleaza la aceasta procedura pentru a avea parul stralucitor.

Ce efecte are apa minerala asupra parului?

Folosirea intensiva a produselor de styling provoaca acumularea de substante care incarca parul si il fac sa para lipsit de stralucire.De asemenea, si radacinile pot fi sufocate de aceste toxine, ceea ce poate duce in timp la caderea parului. Apa minerala are capacitatea de a indeparta reziduurile acumulate la nivelul firelor si scalpului. Astfel, parul tau va fi mult mai sanatos si mai stralucitor.

„Exista dovezi clare care sustin ca poluantii din mediu, inclusiv toxinele si radicali liberi prezenti in apa dura de la robinet, fac firele de par mult mai predispuse la cadere. Pe de alta parte, afcteaza si aspectul general al parului”, declara pentru DailyMail medicul Bessam Farjo, specialist in tricologie, specialitate a dermatologiei care studiaza anatomia, fiziologia si patologia parului si a scalpului.

Scrie un comentariu