SE INTORC NINSORILE! Meteorologii au făcut anunțul în urmă cu puțin timp! Iată zonele afectate! Vântul va sufla cu putere

Vremea a reușit să le facă doar mici probleme celor din sudul României. Spre surpriderea tututor, duminică a fost mai frumos la munte, dar a nins în sudul ţării.

ANM anunța că de la mijlocul acestei săptămâni, un nou ciclon cu vreme rea se va abate peste țara noastră.

„Urmează o vreme de iarnă potrivită pentru această perioadă. ANM va emite fie informări, fie atenţionări pentru că ne aşteptăm la precipitaţii

posibil însemnate cantitativ asociate şi cu intensificări ale vântului”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog ANM, conform Știrile Pro TV.

Meteorologii aşteaptă un ciclon dinspre Marea Mediterană care va aduce ploi şi lapoviţa în sud şi ninsori în nord, în vest şi la munte.

Temperaturile vor scădea în nordul ţării până la minus 10 grade noaptea.

Iarna se răzbună pentru vremea deosebit de frumoasă de până acum.

Până acum reuşit să le facă doar mici probleme celor din sudul României. În mod surprinzător, duminică a fost mai frumos la munte, dar a nins în sudul ţării.

Pe litoral, vântul a adus valuri de doi metri, iar porturile au fost închise. Vor urmă două zile de linişte, iar apoi ne aşteaptă un nou ciclon cu vreme rea la mijlocul săptămânii.

A fost iarna furioasă pe litoral. La ţărm valurile au depăşit doi metri, iar vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră.

Toate porturile au fost închise, iar operaţiunile navale au fost sistate. Pe faleza din Constanța au cutezat să se plimbe foarte puţini oameni.

În sud a nins puternic; trei persoane aflate într-un autoturism au cerut ajutor, după ce s-au rătăcit pe un câmp în apropiere de Topraisar,

în judeţul Constanța. Echipele de salvare au localizat maşina prin GPS, şi au ajuns acolo după aproape o oră.

La munte în schimb, duminică a fost o vreme frumoasă, fără ninsori, dar cu temperaturi negative.

În acest weekend s-au înregistrat grade cu minus, asta după o săptămână în care termometrele au aratat temperaturi pozitive.

Judeţele Constanța şi Tulcea sunt până la ora 20:00 sub Cod galben de vânt puternic, cu rafale de până la 55 km/h şi ninsori viscolite pe alocuri.

În Constanța şi în Călăraşi, până luni dimineaţă la ora 4, este în vigoare o altă informare meteorologică şi sunt aşteptate intensificări ale vântului și ninsori.

De luni, însă, vremea se linişteşte, dar nu pentru mult timp.

Mihai Hustiu, meteorolog de serviciu: “Urmează o vreme de iarnă potrivită pentru această perioadă.

ANM va emite fie informări, fie atenţionări pentru că ne aşteptăm la precipitaţii posibil însemnate cantitativ asociate şi cu intensificări ale vântului”.

Meteorologii aşteaptă un ciclon dinspre Marea Mediterană care va aduce ploi şi lapoviţa în sud şi ninsori în nord, în vest şi la munte.

Temperaturile vor scădea în nordul ţării până la minus 10 grade noaptea.

LIDL dă bomba! Oferta pe care nu o poate refuza nimeni

Lidl trimite liceenii români la studii în Germania şi îi plăteşte cu până la 1.800 de euro pe lună

Lidl România lansează o nouă ediție a programului Lidl Duales Studium, prin care le oferă tinerilor absolvenți de liceu oportunitatea de a studia în Germania, potrivit unui comunicat al companiei.

Pentru a fi selectaţi, tinerii trebuie să fi absolvit liceul şi să ştie limba germană. Durata studiilor este de trei ani,

timp în care Lidl asigură cazarea în Germania şi le plăteşte tinerilor până la 1.800 de euro pe lună timp de şase luni pe an.

Prin programul oferit de Lidl, elevii români vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, și, în

același timp, vor acumula experiență profesională practică pentru un post de management în vânzări, spune compania.

“Lidl Duales Studium este un proiect internațional, implementat în toate țările în care Lidl activează, inclusiv în România.

Programul se desfășoară pe durata a 3 ani și este dedicat absolvenților de liceu sau viitorilor absolvenți din anul școlar curent, care au cunoștințe avansate de limbă germană.

Elevii selectați vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, Germania, cu posibilitatea de a învăța un semestru în anul II la o universitate parteneră din altă țară, în funcție de rezultatele obținute în primul an.

Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice și un semestru de practică desfășurat în magazinele Lidl, în care studenții urmează toți pașii de școlarizare necesari pentru o experiență profesională solidă în vânzări.

Pe parcursul programului de practică, Lidl asigură cazarea studenților. În plus, fiecare semestru de practică este remunerat astfel:

tinerii din primul an vor primi un salariu net de 1400 euro/lună, cei din anul doi 1600 euro/lună, iar cei din an terminal 1800 euro/lună.

La finalul programului, studenții obțin o diplomă recunoscută la nivel internațional și au posibilitatea de a se angaja ca Șef de Vânzări în cadrul companiei Lidl”, se arată în comunicat.

„Este important să contribuim direct la dezvoltarea practică a viitorilor noștri profesioniști, și, de aceea, ne bucurăm că le putem oferi tinerilor o rampă de lansare în carieră prin acest program.

După absolvirea cu succes a facultății, aceștia au șansa de a ocupa un post de management –

Șef de Vânzări, chiar în cadrul echipei noastre, ce presupune coordonarea câtorva magazine din rețeaua Lidl, atât din punctul de vedere al indicatorilor de business, cât și al managementului resurselor umane.

Programul Lidl Duales Studium face parte din strategia noastră de a dezvolta o relație cu tinerii și cu mediul educațional și, în același timp, dintr-un cadru mai amplu de programe și

parteneriate ale companiei noastre în acest domeniu”, a spus Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane, Lidl România.

Cerințele programului

“Diploma de bacalaureat și cunoștințele foarte bune de limbă germană (certificat nivel B2.2) sunt primele cerințe pentru tinerii absolvenți de liceu care își doresc să se înscrie în programul Duales Studium.

Pe lângă acestea, pentru a fi selectați în program, elevii trebuie să aibă abilități de comunicare, spirit de echipă, flexibilitate și mobilitate la nivel național și internațional, să fie încrezători în forțele proprii și motivați.

Până pe 28 februarie 2018, viitori studenți își pot depune candidatura pe recrutare@lidl.ro, urmând ca în faza de preselecție să susțină un interviu telefonic în limba germană și mai apoi să realizeze un test online.

În cursul lunii martie, elevii vor participa la Assessment Center, în urma căruia se realizează selecția finală a participanților”, mai spune compania.

 

DISTRIBUIȚI