SCHIMBARE importantă în ÎNVĂȚĂMÂNTUL românesc. Câte ORE vor sta la şcoală elevii

Ministerul Educaţiei a adoptat în luna aprilie a anului trecut noul plan cadru pentru învăţământul gimnazial. Acesta prevede creşteri ale numărului de ore pentru elevi, scrie Realitatea.

Astfel, elevii de la clasa a V-a vor petrece mai mult timp la şcoală începând de anul şcolar viitor, dar, consideră reprezentanţii Ministerului, va fi mai frumos, pentru că materiile vor fi mai bine structurate şi manualele mai relaxate.

Planul cadru se va aplică eşalonat, astfel încât din anul şcolar 2017-2018 se va aplica doar la clasa a V-a, urmând că anii viitori să se aplice şi la clasele gimnaziale mai mari.

Potrivit actului normativ, începând cu anul şcolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor sta la şcoală între 26 şi 28 de ore pe săptămână. Din anul şcolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor sta la şcoală între 28 şi 30 de ore, iar începând cu anul şcolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor sta între 31 şi 33 de ore. Din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor sta până la 34 de ore.

Calculele arată că elevii claselor a V-a vor petrece la şcoală 5,6 ore pe zi. Elevii din clasele a VI-a vor ajunge să stea la şcoală 6 ore pe zi, cei din clasele a VII-a vor avea 6,6 ore pe zi, iar clasele a VIII-a vor învăţa, în final, aproape 7 ore pe zi (6,8 ca să fim mai precişi).

Nu uitaţi că acestor ore de la şcoală li se adaugă orele dedicate temelor şi studiului individual. În aceste condiţii, un elev de clasa a VIII-a va ajunge, cu siguranţă, să dedice cel puţin 10 ore pe zi petru şcoală + teme + studiu individual.

sursa: rol.ro

Scrie un comentariu