S-a rupt prezervat!vul, esti cuprins de panica? Iata ce poti face – FOARTE IMPORTANT!

Prezervat!vul previne aparitia bolilor cu transmitere s3xuala si o posibila sarcina, iar daca acesta se rupe, aceste beneficii ale sale dispar. Daca se intampla acest lucru, trebuiesc luate cateva masuri de urgenta.

 
Nu folosesti alta metoda contraceptiva in afara de prezervat!v? Pasul urmator trebuie sa fie administrata pilula de urgenta, care trebuia luata in termen de 72 de ore de la contactul s3xual.

 
Bolile cu transmitere s3xuala te ingrijoreaza? Atunci va trebui sa mergi la medic pentru un consult, dar trebuie tinut cont de faptul ca unele boli au perioade de incubare diferite. De exemplu, daca prezervat!vul a cedat in timpul unui act s3xual care a avut loc duminica, o vizita la medic facuta luni este prea devreme, caci multe boli nu pot fi detectate atat de repede.

 

Virusul HIV ar trebui sa fie un real motiv de ingrijorare, dar exista o solutie de urgenta, post-exposure prophylaxis, care reduce drastic sansele de a lua virusul daca este administrata in termen de 72 de ore de la contactul s3xual neprotejat.

 
Vrei ca, in viitor, prezervat!vul sa nu mai cedeze? Un prezervat!v poate ceda mult mai usor in functie de conditia sa si de modul in care este rulat. Unul care este prea mic se poate rupe foarte usor, la fel cum este cazul unuia vechi.

Scrie un comentariu