Romanca ce conduce o retea globala, extinsa in peste 50 de tari. | VIDEO

Lumea noastra se schimba in fiecare zi cu o viteza ametitoare sub presiunea tehnologiilor si a ideilor inovative. In marile orase au aparut asa-zisele huburi de dezvoltare.

E vorba de spatii de lucru pentru antreprenorii aflati la inceput de drum care beneficiaza pentru afacerea lor de facilitatile oricarui birou profesionist, cu programe de dezvoltare si oportunitati de finantare. Mergem in Viena, de unde o romanca conduce o retea internationala de huburi de dezvoltare si care a reusit sa dezvolte o retea intinsa in 53 de tari de pe tot globul.

Viena este cel mai important centru economic din Europa centrala si de Est. Intr-o dezvoltare continua, aici este locul unde civilizatiile se amesteca si unde finantele si afacerile merg mana in mana cu inovatia. In centrul fostei capitale imperiale se afla Impact Hub – un spatiu in care tinerii isi gasesc locul propice pentru cresterea si dezvoltarea afacerilor aflate la inceput. Este un concept dezvoltat de cativa ani si care s-a intins pe toate continentele intr-o evolutie rapida. Ateliere de lucru in comun, o comunitate de antreprenori care vin aici sa lucreze si sa-si dezvolte ideile de afaceri.

61850802

Gabriela Gandel este coordonatorul global al unei retele intinse in 53 de tari, cu 86 de centre de afaceri, inclusive in Cluj si Bucuresti. “Practic pot sa foloseasca orice spatiu de aici sa lucreze. Daca este liber, lumea poate sa munceasca la bar, poate sa munceasca la masa, daca vrea sa stea cu picioarele sus pe canapea pot sa stea cu picioarele pe canapea. Pentru ca asa sunt ei mai creativi si mai inovativi, si vor sa munceasca in ziua respectiva”

Fiecare spatiu e individualizat. Aici vin multi practicanti de meserii liberale pentru a se dezvolta. Nenumarate afaceri de inceput, asa-zisele startupuri isi gasesc un mediu prielnic in Impact Hub. “Suntem o platforma neutra, nu suntem asociati cu nici o institutie, politica, religioasa sau cu corporatii, si atunci vorbim cu o voce mai independenta despre inovatiile care sunt relevante despre viitorul societatii si viitorul economiei.”

Gabriela a terminat ASE-ul la Bucuresti si pana sa devina director general la Impact Hub a ocupat si alte functii de conducere. A fost presedintele AISEC, organizatie international a studentilor din domeniul economic cu centru la Rotterdam. A lucrat pentru Future Consideration, o firma din Londra de consultanta axata pe dezvoltarea de lideri si crearea de echipe performante. Unul dintre proiectele ei de suflet este aplicat si acum in cea mai importanta banca britanica, HSBC.

61850805

“Ruleaza de cel putin 7 ani si a primit multe premii international ca fiind unul dintre cele mai faine si cele mai rentabile programe de dezvoltare umana pentreu lideri , top lideri in organizatii globale. E un program de 9 luni, presupune o luna muncind in comunitati in situatii total diferite de ce stii tu. De exemplu mergeam in Brazilia, in Mexic, in India, in triburi in India unde acesti top lideri de banca lucrau alaturi de mame care aveau grija de copii lor si incercau sa traiasca – adica un fel de Supravietuitorul in varianta afaceri”.,

A lasat Londra pentru Viena, dar mai ales pentru o noua provocare profesionala, asa cum e acum reteaua care o conduce. In centrul din Austria intalnesti o gramada de afaceri cu potential. De pilda o firma care ia legumele ce arata ciudat din supermarket si, in general, ajung la gunoi, si gateste cu ele.

61850804

Aici antreprenorii folosesc infrastructura, dar nu numai. Vin si se inroleaza si in programe puse la dispozitia lor ca un sprijin pentru nevoile de care se izbesc. Organizatia globala cu centru in Viena si condusa de Gabriela este intr-o dezvoltare masiva in Africa, America Latina si Asia.

Gabriela este casatorita cu Ondrej, un tanar om de afaceri de origine slovaca. “Noi radem mereu pentru ca familia noastra este rezultatul integrarii europene. Suntem un proiect european. Am fost nascut in Slovacia, am studiat in Cehia, lucram in Austria, apoi mi-am intalnit sotia in Olanda, ea fiind romanca. Apoi am trait in Marea Britanie, acum traim in Austria, copilul nostru s-a nascut in Austria, fratele tau traieste in Grecia, sora mea traieste in Cehia.”

Ondrej este si el clientul hubului. Are o firma care face publicitate in taxiuri, dar se ocupa si de consultanta de marketing pentru afaceri aflate la inceput. Prima interactiune cu Gabriela a fost in urma cu mai bine de 10 ani, atunci cand aceasta l-a picat la un interviu de angajare.

Romanii sunt peste tot in structurile de conducere ale Impact hub. Ioana si Alexandra fac parte din echipa de coordonare de la Viena. “Romanii sunt creativi in general si sunt plini de idei, bune sau proaste, dar …la noi vin doar aia cu alea bune si de impact. Chiar avem o comunitate chiar faina de romani aici – cel putin in jurul nostru sunt numai romani apreciati in Viena”, spun ei.

Se simt europeni si pentru ei provocarile profesionale nu sunt decat pasi pe care ii fac pentru a se dezvolta. Gabriela nu a uitat de unde a plecat. In fiecare an se implica si in proiecte care ar putea schimba Romania si unde expertiza ei este binevenita. De pilda, a lucrat alaturi de prieteni de la Ministerul Muncii pentru facilitarea dialogului ministerial pentru pachetul antisaracie. Si crede ca Romania se schimba. “De unde o vad eu un progres, ramane sa vedem daca sustinem agenda de progres pana la capat, si nu schimbam in fiecare 4 ani …ideile. Asta este riscul.”

Sunt romanii nostri de succes care fie la Viena, Bucuresti sau Cluj incearca sa izbandeasca in plan personal si profesional si odata cu ei sa schimbe comunitatile in bine si cu lucruri bune.

Articol realizat de: Pro TV

Scrie un comentariu