Reţetă: cârnaţi tradiţionali de casă

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc
  • boia iute, după gust
  • 2 căpățâni de usturoi
  • sare după gust
  • mațe
  • piper după gust
  • 150 g slănină

PREPARARE

Dacă nu vreți să cumpărați cârnați gata făcuți de la magazin ci preferați să îi faceți chiar dumneavoastră în gospodăria proprie, vă ajutăm punându-vă la dispoziție cea mai simplă rețetă de cârnați posibilă. Rapid, sănătos, fără chimicale, cârnații făcuți chiar de mâinile dumneavoastră vor fi cei mai proaspeți, cei mai gustoși!

Se toacă bine carnea și slănină, se adaugă usturoiul curățat și tocat cât mai mărunt, sarea, piperul și boiaua iute, după gust.

Se frământă bine totul pentru omogenizarea aromelor, iar apoi se introduce carnea în mațele curățate și spălate, cu ajutorul aparatului special sau de mână, dacă aveți îndemânarea necesară. Mațele se umplu cu compoziție fără a îndesa prea mult, că să nu riscați să se spargă mațul. După ce ați format cârnații, îi puteți depozita la frigider sau îi puteți prăji pe loc, în ulei încins.