RECUNOAȘTEȚI MIEREA CONTRAFĂCUTĂ! Testul prin care îți vei da seama imediat dacă MIEREA este naturală…

Din start e bine se ştie mierea contrafăcută nu prezintă nicio aromă, poate fi separată în straturi şi este limpede, fără pic de impurităţi.

Mierea naturală are o aromă specifică, oferă o senzaţie fină când este înghiţită, se prelinge şi prezintă impurităţi naturale: polen, microparticule de ceară şi uneori propolis.

 

Mierea naturală are o aromă specifică

De asemenea mierea de albine naturalăcristalizează. Dacă aţi cumpărat miere şi după 2-3 luni nu are deloc mici cristale, e posibil această fi fost contrafăcută. Mierea poate redeveni fluidă dacă este pusă în apă caldă, maximum 40 de grade.

Dacă temperature apei este mai mare îşi pierde din proprietăţi (de aceea nu este indicat puneţi miere în ceaiul fierbinte). Însă nici această proba nu este infailibilă.

Întradevăr, mierea care zahariseste este de calitate şi are aceleaşi proprietăţi mierea lichidă, însă această nu înseamnă mierea care îşi păstrează consistentă fluidă nu este naturală.

Cristalizarea mierii (sau zaharisirea) depinde de raportul dintre conţinutul de fructoza şi glucozădin miere. Dacă mierea conţine mai multă glucoză, atunci se va zăhărişi. În schimb, dacă mierea este mai bogată în fructoza, atunci va rămâne lichidă.

De menţionat mierea de salcâm şi cea de mâna cristalizează foarte greu, după aproximativ un an.

 

Mierea falsificată este pericol pentru sănătate

 

Mierea falsificată este pericol pentru sănătate. Orice produs contrafăcut este periculos pentru sănătate. Toată lumea cunoaşte efectele binefăcătoare ale mierii. Dar, de unde ştim ce miere cumpărăm? Dar de unde ştim care este contrafăcută sau nu, care este mai bună?

Dacă aveţi dubii mierea cumpărată e falsă, iată testele ce pot fi făcute la domiciliu şi pot da indicii dacă mierea este naturală sau contrafăcută:

Amestecaţi mierea în apă rece. Mierea naturală are densitatea de 1,4 ori mai mare decât apă şi nu sedizolvă imediat. Mierea ar trebui cadă pe fundul paharului ( în poză A) şi nu se împrăştie rapid înapă. Cea contrafăcută are o densitate mai mică şi ar trebui se dizolve.

În cazul mierii necristalizate introduceţi o lingură în borcan, apoi ridicaţi-o şi lăsaţi curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală.

Ţineţi un chibrit aprins deasupra unei linguriţe de miere. Dacă e naturală, mierea se va topi şi nu va începe sfaraie imediat.

Puneţi puţină miere pe o foaie de hârtie. Dacă pată umedă se răspândeşte pe suprafaţă hârtiei, atunci mierea este contrafăcută.

Puneţi miere într-o lingură apoi amestecaţi cu un creion chimic aproximativ 1 min. Dacă mierea se colorează este posibil nu fie naturală. În cazul în care culoarea nu i se modifică, este naturală, scrie mierepenet.ro.

DACA TI-A PLACUT ACEST ARTICOL IL POTI DISTRIBUI

sursa

Scrie un comentariu