Puţini dintre şoferi cunosc sistemul prin care pot fi despăgubiţi dacă şi-au găsit maşina în parcare, chiar dacă şoferul vinovat nu a fost prins.

Mulţi dintre şoferii români îşi găsesc uneori maşina lovită în parcare. Ştim toţi că găsirea şoferului vinovat poate fi extrem de dificilă, iar poliţiştii sunt ocupaţi cu alte cazuri mult mai complicate.

Există totuşi o veste foarte bună pentru şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare relateaza observator.tv

Aceştia pot fi despăgubiţi, chiar dacă şoferul vinovat nu este găsit.

Cei care nu au asigurare CASCO se resemnează în cele mai multe dintre cazuri şi îşi repară singuri maşina lovită în parcare.

În primul rând, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere.

Acest lucru trebuie să se întâmple în cel mult 24 de ore de la constatare.

Condiţii pentru despăgubire în cazul în care aţi găsit maşina lovită în parcare

În caz contrar, atât şoferul vinovat, cât şi cel cu maşina lovită, riscă să le fie suspendate permisele de conducere pentru 30 de zile.

De acest lucru scapă doar cei care sunt plecaţi din ţară sau din oraş şi află mai târziu că maşina le-a fost lovită în parcare.

La Serviciul Rutier, proprietarul maşinii va primi un număr de înregistrare, iar dosarul ajunge la un poliţist.

Cu actele eliberate de poliţişti, proprietarii trebuie să se adreseze Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Pentru acest lucru, proprietarii trebuie să aibă o poliţă RCA valabilă, dar şi ITP-ul valabil.

Banii pentru despăgubire vin de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, o direcţie din cadrul BAAR.

Astfel, toţi şoferii care şi-au găsit maşina lovită în parcare vor fi despăgubiţi.

Din nefericire, puţini şoferi ştiu despre acest sistem şi astfel pierd sume importante de bani.

Un poliţist din Constanţa a fost la un pas să fie linşat după ce a lovit cu maşina o fată de 17 ani chiar pe trecerea de pietoni

Un poliţist din Constanţa a fost la un pas să fie linşat după ce a lovit cu maşina o fată de 17 ani chiar pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs, astăzi, pe bulevardul Tomis, în zona magazinului Mega Image, acolo unde un poliţist în vârstă de 23 de ani, nu a acordat prioritate unei tinere de 17 ani care traversa pe trecere relateaza observator.tv

Din fericire, şoferul a reuşit să frâneze la timp şi a lovit-o uşor pe tânăra care traversa regulamentar.

După accident, între şofer şi prietenii tinerei lovite a izbucnit un scandal, însă situaţia a fost aplanată de poliţiştii sosiţi la locul accidentului.

Potrivit medicilor Serviciului de Ambulanţă Constanţa, tânăra lovită de maşina poliţistului a suferit un traumatism toracic.

În cauză, poliţiştii rutieri au deschis pe numele colegului lor un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

DISTRIBUIȚI