Primarul care renoveaza casele vechi din comuna sa, apoi le ofera GRATUIT familiilor cu multi copiii: „Vrem sa ii ajutam” Le ofera chiar si locuri de munca. Tot respectul!

Costel Nazare este primarul comunei Conceşti, o localitate aflate la 70 de kilometri de judetul Botosani, aproape de granita nordica a Romaniei.

O problema cu care se confrunta edilul este lipsa oamenilor, populatia fiind foarte imbatranita si scazand dramatic, de la an la an.
Este o localitate care moarte incet, dar sigur, iar primarul este decis sa ia masuri urgenta. Asadar, acesta este dispus sa re-populeze comuna, oferindu-le case persoanelor care sunt dispuse sa locuiasca in respectiva comuna.

Primarul Costel Nazare spune că este dispus să cumpere case abandonate sau nefinalizate la el în comună, să le refacă şi să le ofere celor care vin să locuiască la Conceşti.

Practic, primarul dă case gratuit tuturor celor ce se mută la el în comună.

”Am luat această decizie pentru că populaţia scade dramatic în comună. A trebuit să facem ceva. Este o idee pe care deja o punem în practică. Prin hotărâre de Consiliu Local am şi alocat bani pentru această măsură”, precizează Costel Nazare.

Loading...

Şi într-adevăr prin hotărâre de Consiliul Local, a fost alocată într-o primă fază suma de 250.000 de lei, urmând ca fondurile să fie suplimentate în funcţie de necesităţi. Iniţial vor fi puse la dispoziţie 5 case.

Mai mult decât atât, Costel Nazare precizează că favorite sunt familiile cu copii. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine.

De altfel primarul spune că vrea să crească o nouă generaţie la Conceşti, care să ridice comuna. Edilul spune că le găseşte şi locuri de muncă imigranţilor, pe lângă locuinţe.

”Vor găsi cu siguranţă şi loc de muncă. Îi vom ajuta. Dacă vin mai mulţi, ne gândim să suplimentăm până la 12 case”, adaugă primarul. Totodată casele vor avea băi şi toate condiţiile necesare traiului.

Comuna beneficiază de canalizare, curent electric, cablu tv şi chiar internet. Primarul spune că, odată cu luna ianuarie, aşteaptă şi pe cei dornici să se mute la Conceşti.

Loading...
DISTRIBUIȚI