Planta minune care aduce 20.000 de euro la hectar. O sa vrei sa o plantezi si tu!

Se cultivau în trecut plante care în prezent aduc mari beneficii, la investiții mici. Printre acestea, se numără și planta minune oleaginoasă căutată la export.

De trei ani, un clujean câștigă foarte bine din cultura ricinului. Se alege un peste 20.000 de euro/ ha pentru uleiul obținut din semințele de ricin.

Un olandez a adus la Sebeș cultura de cânepa. Are 500 de hectare si câștiga 300 de mii de euro pe an.

Ioan Cont a început să planteze ricin în gradină. Astăzi vinde semințele obținute de pe un hectar, pe internet, cu 50 de bani bucata. Ele sunt cumpărate pentru a avea floarea, ca ornament în gradină. La procesarea uleiului, prețul scade, dar există profit.

„Pentru un hectar trebuie să ai undeva la 30-32 de kilograme de sămânță. Se poate câștiga undeva la 20.000 de euro pe hectar dacă vinzi semințele pentru ulei.”

Pentru a feri cultura de secetă pune un lan de porumb să țină umbră plantei până crește. Omul este ajutat de soție.

„Munca este intr-adevăr foarte migăloasă, dar si profitul este pe măsură. Suntem mulțumiți deocamdată”, a declarat soția sa.


Ca plantă pentru cultură şi procesare industrială, sămânţa selecționata şi certificată costă aproximativ 450 lei/kg. Preţul seminţei pentru plante de grădină porneşte de la 0.50 lei/ boaba. În condiţiile acestea preţul unui kilogram ajunge la 1.500 lei. Dezavantajul este faptul că astfel sunt comercializate doar cantităţi mici şi sporadice.
Clujeanul vrea să înființeze o asociație a cultivatorilor de ricin, pentru ca Romania să nu mai importe uleiul, folosit în industria cosmetică și la tratamentele medicale.
Cultura de cânepă de la Sebeș este și ea foarte profitabilă pentru că se obțin atât fibre textile, cât si semințe, căutate in Europa.

„In industria alimentara se folosesc pentru ulei si semințe decorticate, in jur de 1000 de euro se vinde tona”, afirmă Daniel Șuteu inginer.

„Fibra tehnică o vindem în principal în industria auto, se folosește în profilul ușii sunt câteva serii de BMW si Mercedes care acum folosesc cânepa”, declară Oana Suciu, manager. Profitul la hectar este de 600 de euro.

Si-a injectat bebelusul cu virusul HIV dintr-un motiv care l-a facut pe judecator sa ii spuna ca o sa arda in chinurile satanei! Dar ce s-a intamplat cu micutul i-a SOCAT chiar si pe medici!

Bryyan Jackson avea doar 11 luni atunci cand tatal lui a incercat sa il omoare facand ceva incredibil de crud: i-a injectat micutului sange infectat cu virusului HIV. Se pare ca tatal incerca sa evite, in acest fel ciudat, sa plateasca pensia alimentara… Asa ca a incercat sa isi ucida fiul, sau sa il condamne la o viata de chin, in cazul in care ar fi supravietuit.

Brian a fost injectat cu acest virus la 11 luni si a dezvoltat SIDA la varsta de 5 ani. In sala de judecata judecatorul a spus ca tatal acestui copil este: ,,Unul dintre cei mai rai criminali. Cred ca atunci cand Dumnezeu te va chema, vei arde in iad pentru eternitate”.

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

DISTRIBUIȚI