Oua Benedict – un mic dejun cu clasa

Iti prezentam o reteta „made by” de Gordon Ramsay pentru un mic dejun englezesc.

Ingrediente
  • sare
  • 1-1/2 linguri zeama de lamaie
  • 100 gr unt
  • 3 linguri otet de vin
  • 4 felii sunca de Parma
  • 7 oua
  • 2 chifle albe pufoase (English muffins)
  • un praf boia de ardei iute
Metoda de preparare
 

Pregateste apa in care vei face ochiuri romanesti, asa cum le spunem noi, adica oua in apa. Intr-o oala pune la fiet 2 litri de apa. Cand clocoteste pune 2 linguri de otet de vin.

Sparge fiecare ou intr-o cesca de cafea.

Taie fiecare chifla in doua felii si pune-le la prajit. Cand apa fierbe, redu intensitatea focului si invarte cu o lingura in ea astfel incat sa se formeze un vartej si lasa usor sa cada in apa un ou. Albusul se va intari si va lua o forma rotunda, asemanatoare unei galuste. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 2-3 minute.

Repeta operatiunea cu fiecare ou in parte si scoate-le intr-o sita ca sa se scurga de apa in exces.

Unge fiecare felie rotunda de chifla cu o lingura de sos Hollandaise, pune o felie de sunca si apoi un ou. Toarna deasupra inca o lingura de sos si presara patrunjel proaspat tocat. Serveste-le clade.

Sos Hollandaise:

Inclazeste untul intr-un recipient pana cand se topeste. Intr-un bol bate bine 3 galbenusuri cu zeama de lamaie, sare si boia de ardei. Adauga treptat untul topit si apoi apa. Pune amestecul intr-o tigaie si lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Sosul poate fi folosit si pentru garnituri din legume sau peste.