Ordonanţa de urgenţă privind abrogarea OUG 13 a fost aprobată şi a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență privind abrogarea OUG 13 a fost aprobată de Guvernul Grindeanu. 

Ordonanţa de urgenţă pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală a fost publicată duminică în Monitorul Oficial.

Totodată, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care să pună în acord deciziile Curţii Constituţionale, Directivele europene, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament’, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat Memorandumul cu tema ‘Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral)’. Informaţiile vor fi făcute publice duminică pe site-ul Guvernului, se mai arată în comunicatul citat.

În şedinţa Executivului din 18 mai 2016, Guvernul Cioloş a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Pe de altă parte, în şedinţa Executivului din 31 ianuarie, Guvernul Grindeanu a adoptat la rândul său un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.


Pe 3 februarie, Biroul de Presă al Executivului a informat că prim-ministrul Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern din 31 ianuarie.

În ce-l priveşte pe Florin Iordache, surse guvernamentale au declarat că premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului Justiţiei, Florin Iordache, să facă o evaluarea a activităţii sale şi a ministerului pe care îl conduce de la preluarea mandatului.

Surse guvernamentale declarau pentru News.ro, anterior şedinţei, că Guvernul ia în calcul anularea OUG. De asemenea, după şedinţa specială a Cabinetului se aştepta şi un anunţ legat de ministrul Justiţiei Florin Iordache din Executiv, mai ales că, în urmă cu o zi, premierul Sorin Grindeanu a spus că acesta trebuie să îşi asume consecinţele pentru faptul că argumentele Guvernului pentru OUG 13/2017 nu au fost bine comunicate.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

sursa: economica.net


Scrie un comentariu