Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea!

Un caz incredibil a avut loc în Făgăraș! O tânără a picat examentul auto după ce nu a acordat prioritate unui porumbel.

Iar dacă credeți că este glumă, ea are și dovada: pe foaia pe care a primit-o scrie clar ce greșeală a făcut.

Instructorul fetei, cel care a pregatit-o pentru examenul auto, susţine că nu a auzit de aşa ceva.

„După cum a menționat el, a intervenit pentru evitarea unui pericol iminent. Eu nu văd ce pericol iminent ar putea constitui un porumbel aflat pe partea carosabilă care oricum și-a luat zborul cu mult înainte de a frâna.

Și examinatorul este tânăr și fără experiență, dar nu se procedează în acest fel. Este foarte ușor să îți bați joc de munca cuiva.

Așa ceva eu nu am mai auzit”, declară Gheorghe Grecu, instructor auto, potrivit bunaziuafagaras.ro.

Fata în vârstă de 18 ani nu a trecut proba practică datorită unei legi inventate și este decisă să depună contestație.

Inspectorul George M. a considerat că păsările aflate pe carosabil sunt un pericol iminent, scrie spynews.ro.

Șoc total pentru polițiști! N-a mai pățit așa ceva niciodată! S-a urcat la volan pentru examenul auto și după 5 secunde a fost oprit. Polițistul a încremenit în scaun când a văzut ce face „elevul”…

Calitatea de examinator al pretendenților la un permis de conducere vine cu o responsabilitate uriașă, iar uneori mai vine și cu spaime pe măsură!

Cei care au această meserie se întâlnesc cu multe situații neobișnuite, dar ceea ce i s-a întâmplat lui Craig Bazara e puțin probabil să se mai repete într-un timp atât de scurt.

Unul dintre tinerii care aspirau la un permis de conducere i-a oferit cea mai palpitantă și înfricoșătoare experiență a vieții.

După ce băiatul s-a urcat perfect liniștit la volanul mașinii pe care urma să susțină proba practică a examenului, acesta a pornit și a intrat direct pe contrasens, fiind la un pas să producă un accident rutier grav, potrivit a1.ro.

În numai câteva secunde de la plecare, tânărul a fost oprit, și, bineînțeles că permisul de conducere va mai rămâne pentru el, mult timp de acum înainte, doar un vis frumos și o himeră de neatins.

Întrebat care a fost motivul gestului său, cursantul a spus că nu știe ce s-a întâmplat și că nu își aduce aminte absolut nimic.

CITEȘTE ȘI:

Șoferii își cumpără moartea cu 10 lei. Dispozitivul care te poate ucide și pe care-l ai în mașină! Zeci de mii de șoferi din România îl cumpără din magazine

Există șoferi care vor să păcălească sistemul electronic al mașinii și fixează un dispozitiv improvizat în locul centurii de siguranță, pe care o consideră doar un moft, astfel își cumpără moartea la numai 10 lei. Ceea ce este trist este că uneori nu fac asta doar pentru ei, ci și pentru pasageri!

Soarta unui tânăr de 30 de ani din Iaşi putea fi alta, dacă purta centura de siguranţă în momentul în care s-a izbit puternic de un monument. Şoferul a fost aruncat prin parbriz şi a murit pe loc.

Nu este singurul caz în care centura putea salva vieţi, dar şoferii aleg de multe ori să-şi cumpere moartea cu câţiva lei.

Un dispozitiv care se vinde la colţ de strădă păcăleşte sistemele de siguranţă ale maşinii, potrivit a1.ro.

În 2017, doar în Capitală, polițiștii au dat 25 de mii de amenzi pentru astfel de situații. Într-un singur an, din 1.900 de oameni care au murit pe şosele, jumătate dintre ei nu purtau centură de siguranța.

În România, anul trecut, dintre cele 1893 de persoane decedate în accidente rutiere, aproape jumătate nu au purtat centură de siguranţă. În ciuda numeroaselor campanii derulate de poliţia română, şoferii nu ţin cont de riscuri.

Numai sâmbătă, într-o jumătate de oră, poliţiştii rutieri din Capitală au amendat 50 de şoferi. Agenţii au constatat cu surprindere că mulţi şoferi poartă centura incorect.

În loc să o ţină peste claviculă, aceştia o trec pe sub mâna, fără să ştie că în acest mod, dispozitivul devine inutil, potrivit stirileprotv.ro.

Nici pasagerii din spate nu sunt scutiți: studiile arată că doar 20% dintre dintre pasagerii de pe bancheta din spate își pun centura de siguranță, deși riscurile sunt uriașe.

Alexandru Tănăsescu, pilot Academia Titi Aur atenționează: „Cei din spate dacă nu poartă centură de siguranță devin criminali cu premediatare, pentru că la momentul unui impact

corpul uman pleacă în faţă cu o greutate pe care nu o putem controla, în jur de 400-500 de kg, şi cel din spate se duce către cel din faţă cu această forţă şi cauzează leziuni incompatibile cu viaţa”.

 

 

DISTRIBUIȚI