Nu ai mâncat în viața ta ceva atât de bun! GOGOȘI fierbinți și PUFOASE. Nu necesită dospit și sunt gata în 20 de minute! Vezi aici cum se prepară…

Ingrediente:
– 1 praf sare
– zeamă de la o lămâie
– 1 bucată fiolă esenţă rom
– 6 pliculeţe zahăr vanilat
– 50 g zahăr
– 3 bucăţi ouă
– 600 g iaurt
– 1 plic praf de copt
– 500 g făină
– ulei
– 1 plic zahăr pudra

Mod de preparare:

Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţă de rom, zeamă de la o lămâie, zahărul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făină. Înglobaţi făină în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare.
Într-o cratiţă sau tigaie mai înalta încingeţi uleiul cât pentru o friteuză. Luaţi câte o lingură din amestecul pentru gogoşi şi turnaţi încet, dintr-o singură mişcare în uleiul încins.

Dacă nu se intoc singure, întoarceţi gogoşile pe cealaltă parte când devin aurii.
Scoateţi gogoşile pe un şervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces.

Pudraţi cu zahăr pudra şi eventual scorţişoară şi serviţi calde sau lăsaţi să se răcească.

 

Scrie un comentariu