Nevoia de bani naște inventivitatea. Ea face bani buni din ceva ce și tu, și eu facem acasă aproape zilnic! Ea a transformat-o într-o afacere și acum lucrează de acasă. Uite cu ce se ocupă…

Alina Roxana Fîcea, o mămică din Târgu Jiu, a avut idea de a începe o afacere care să nu necesite deplasarea la un loc de muncă. Practic, ea face bani de acasă călcând hainele altora.

Mămica din Târgu Jiu și-a început afacerea din luna septembrie, ea gândind că prin serviciul oferit, de a călca hainele altora, sare în ajutorul altor femei care nu au timp să se ocupe de acest aspect.

Ea şi-a cumpărat o staţie performantă de călcat, a dat sfoară-n ţară ți prin intermediul rețelelor de socializare, iar spre surprinderea ei, primele comenzi nu au ezitat să apară chiar din prima zi de activitate.

Tânăra spune că s-a inspirit după ce a auzit de astfel de servicii în marile oraşe, Bucureşti, Timişoara, Cluj, şi s-a gândit că poate încerca o afacere de acest gen şi la Târgu Jiu. „Am văzut şi în alte oraşe că se practică.

Mie îmi place, ideea chiar mi-a venit călcând. Calc pentru soţ, pentru frate. Programul l-am adaptat după programul fetiţei la grădiniţă.

Numai eu mă ocup, soţul mă ajută la comenzi, la ridicare, la livrare”, a mărturisit Alina Fîcea, din Târgu Jiu.

„Asta este o investiţie mai mică, cu fonduri proprii. Am pornit cu paşi mici, dar îmi doresc să meargă. Am cumpărat o staţie de călcat şi o masă de călcat.

Cel mai greu de călcat sunt cămăşile, de asta am luat şi o masă de călcat mai bună, mai scumpă, se vede că la capăt are nişte chestii care se ridică pentru umeri. Am investit undeva la 2.000 de lei”, a mărturisit Alina Fîcea.

Tarifele pentru călcatul rufelor nu sunt exagerat de mari şi pot fi adaptate în funcţie de nevoi.

De exemplu, cei care optează pentru un abonament lunar de călcat rufe vor plăti 20 lei pe kg pentru minim 10 kg de rufe pe lună, iar dacă se optează pentru un pachet ultra tariful este de 130 lei pe opt kilograme de rufe.

„Preţul se stabileşte pe kilogramul de haine. Dacă merge, mai angajez, vedem. Am pachet ocazional cu 22 lei pe kilogram.

Înainte să dau drumul, am testat piaţa. Am întrebat în grupul mămicilor dacă ar fi binevenită o astfel de afacere la noi şi feed-back-ul a fost extrem de pozitiv”, a mai spus tânăra mămică.

În categoria rufelor ce pot fi călcate de Alina intră rochii, fuste, cămăşi, pantaloni, tricouri, hăinuţe copii, pijamale, lenjerii de pat, perdele şi draperii.

La doar 23 de ani, o tânără din Făcăeni, județul Ialomița, a pus pe roate o afacere înfloritoare cu castraveți amari,

leguma miraculoasă folosită în tratarea naturală a diabetului. A început anul trecut cu trei tufe, iar acum este deja furnizor pentru firme de medicamente.

Roxana Aldulescu, masterandă la marketing şi publicitate, a pornit afacerea cu castraveți amari cu 5.000 de euro, bani pe care i-a primit de la părinţii săi care lucrează în Austria.

„Ne-am interesat pe internet şi am aflat că se cultivă şi la noi în ţară, la Oradea, de unde am luat şi primele seminţe.

Ne e pretenţios deloc. Are nevoie de soare şi de apă”, a spus tânăra, pentru Gura Ialomiței.

De la trei cuiburi cu castraveţi amari, cultivate anul trecut, familia din Făcăeni a plantat anul acesta, numai în solar, 700 de cuiburi din trei soiuri diferite,

iar acum se extinde pe 1.000 de metri pătrați în grădină. Plantele sunt acum pe rod, iar tânăra, care a obținut certificat de producător, este ocupată cu vânzările.

„Am început recoltatul, la fel şi vânzările. Avem deja clienţi şi comenzi de la fabrici de medicamente,

firme care vor să facă gemuri din castravete amar cu ştevie îndulcitor natural şi persoane cu diabet”, a explicat Roxana.

De la castravetele amar se consumă şi seminţele în mâncare, dar şi vrejul pentru ceai.

„Când am început aveam glicemia 160, iar acum e 127, că stau cu aparatul pe masă.

Prima dată m-a speriat că este foarte amar, dar cel mai mult îmi place să-l mănânc feliat cu roşii. Este delicios”, a spus Maria, o clientă din București a familiei din Făcăeni.

Pentru început, tânăra întreprinzătoare din Ialomiţa vinde castraveţii amari cu 30 de lei kilogramul şi 5 lei bucata, iar o sămânţă se vinde cu un leu.

DISTRIBUIȚI