Motivele pentru care apar CIUPERCILE DE PIELE și cum putem scăpa de ele!

Micozele cutanate ciupercile pielii sunt un grup de afecţiuni parazitare ne afecteazăîntr-un mod altul de-a lungul vieţii noastre.

 

Micozele sunt localizate la nivelul mucoaselor şi/sau al pielii. De la începutul vieţii, nou născuţii şisugarii pot dezvolta candidoze ale mucoaselor cum este stomatita candidozică, sau candidoza de scutece.

Majoritatea formelor de micoze cutanate au un aspect clasic şi se pot diagnostica foarte uşor de către medicul specialist. Pentru formele mai diferite sau “alterate” de pacient prin aplicarea diferitelor creme primite sau cumpărate de la farmacii este nevoie de o serie de investigaţii.

Diagnosticul de certitudine presupune examinarea produsului patologic – prinscuamă, unghie, parla microscop, cultură produsului patologic pe mediu ce cultură.

Aici se permite identificarea specie fungica, carenecesită o incubare de 2-3 săptămâniişi examinarea leziunii cu Lampa Wood.
Ciupercă piciorului este cea mai frecvenţainfecţie micotică. Ea poate apărea după pubertate, incidenţa crescând continuu o dată cu înaintarea în vârstă. Apariţia ei este favorizată de căldură şi umiditate, transpiraţie excesivă.

Transmiterea acestei ciuperci care este foarte contagioasă, se face direct de la bolnav la omul sănătos mai ales indirect prin folosirea obiectelor contaminate – ciorapi, prosoape, şlapisau folosirea în comun a vestiarelor, piscinelor, saunelor.
Ciupercile de piele nu sunt foarte periculoase, dar sunt extrem de inestetice şi de enervante.

În acest articol va vom explică de ce apar cipercile pe piele şi ce puteţi face pentru a le preveni.

Citiţi continuarea pe pagina urmatoare!

Scrie un comentariu