Meseria plătită cu 2.500 de euro! E la mare căutare, trebuie să ai doar liceul

Românii care își doresc să plece la muncă în străinătate sau cei care sunt interesați de cât pot câștiga în afara țării,

trebuie să știe că diferența dintre salariul câștigat în România și cel câștigat în afară este în continuare destul de mare.

Iată este venitul lunar în 2017 pentru trei din cele mai populare meserii în cele mai căutate țări din UE și nu numai.

Venitul pe lună a unui șofer

Românii care îşi doresc să lucreze ca şoferi de trafic internaţional în străinătate, pot câştiga în funcţie de experienţă astfel:

Olanda: Salariul este cuprins între 1.900 şi 2.500 de euro net.
Germania: Salariul net este de până la 2.500 de euro lunar.

Italia: Salariile variază între 1.800 şi 2.200 de euro net.
Spania: Un şofer primeşte aproximativ 1.100-1.200 euro pe lună.

În ţară salariul unui şofer variază în funcţie de punctele de distribuţie pe care le are.
De exemplu, o companie de transport şi logistică angajează pentru curse locale (Giurgiu, Bucureşti, Călăraşi) oferind un salariul de 1.500 de lei pe lună + 100 de lei diura pe zi.

Un şofer de distribuţie pentru punctele de lucru Bacău şi Vrancea şi un şofer de TIR pentru transport marfă în ţară va câştiga astfel: şofer distribuţie 1.800 RON, Şofer Tir 3.000 – 4.000 RON +Bonusuri de până la 500 de lei în funcţie de performanţă.

Venitul pe lună a unui lucrător în sectorul construţiilor

În România, salariul mediu net din sectorul construcţiilor a fost de 1.581 lei, în ianuarie 2017, mai mare cu aproape 10% decât în aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Acest domeniu a înregistrat una dintre cele mai semnificative creşteri. La nivel de salariu brut, venitul mediu lunar al unui angajat în construcţii era de 1.984 lei, în ianuarie 2016, ajungând la 2.187 lei în prima lună a acestui an.

În alte ţări, salariile în construcţii sunt:

Spania: Se câştigă între 1.200 şi 1.400 de euro/lună.
Germania: Salariul oferit este de 3024 euro brut/lună, asta dacă ai experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limbă germană.

Italia: Salariu net este cuprins între 1500 şi 2000 de euro/lună.
Muncitorii în construcţii sunt plătiţi în Norvegia cu un salariu net de cel mult 1.850 de euro, iar în Polonia cu 1.800 de euro.

Venitul pe lună a unui ospătar

În cazul unui post de ospătar, diferenţa dintre un post din România şi unul din străinătate este destul de mare.
În România salariu de ospătar începe de la 1.000 şi poate ajunge la 3.000 de lei pe lună.

Germania: Salariu este de până la 1600 euro pe lună.
Franta: Salariul de ospătar în jur de 1600 euro pe lună.
Italia: Salariu porneşte de la 900 euro pe lună şi poate ajunge la 1400 de euro pe lună.

Deși nu mai sunt în UE, angajatorii din Marea Britanie îşi plătesc cel mai bine ospărarii şi bucătarii, mai exact cu salarii nete lunare de cel mult 1.400 de euro, respectiv de 1.800 de euro.

S-a lăsat de avocatură pentru a deveni curtezană de lux: „Vreau să mă simt bine şi să fiu plătită pentru asta”! Incredibil câți bani câștigă într-o singură noapte și cine sunt clienții ei:

O tânără din Brazilia și-a șocat apropiații și clienții după ce a decis să renunțe la cariera ei de avocată ca să devină prostituată, spunând că noul job îi aduce mai multe satisfacții și mai mulți bani, informează The Sun.

Claudia de Marchi, o avocată respectată, expertă în legea constituțională, frumoasă și deșteaptă, a decis anul trecut să renunțe la funcția ei importantă dintr-o firmă de

avocatură ca să practice cea mai veche meserie din lume. Ea a început să-și promoveze serviciile drept „curtezană de lux”.

Femeia de 34 de ani s-a mutat în capitala Braziliei, unde în loc să-și demonstreze cunoștiințele în drept,

în care avea o experiență de 11 ani, a început să ofere servicii unor politicieni și oameni de afaceri prosperi, fiind plătită cu 185 de dolari pe oră și 800 pe noapte.

Feministă declarată, ea a spus că va avea de-a face doar cu bărbați care sunt dispuși să plătească ca să stea în compania ei.

 

DISTRIBUIȚI