Măriuța e prostituata fara „peste”. Agata cate un client si merge cu el intr-un loc retras, dar nimeni nu a luat in seama detaliul cel mai important. Femeia cara mereu dupa ea o plasă. Abia cand ajung sa-si faca treaba, barbatii realizeaza ce are in punga. Nu s-a mai auzit una ca asta:

Măriuța e prostituata fara „peste”. Agata cate un client si merge cu el intr-un loc retras, dar nimeni nu a luat in seama detaliul cel mai important. Femeia cara mereu dupa ea o plasă.

Abia cand ajung sa-si faca treaba, barbatii realizeaza ce are in punga. Nu s-a mai auzit una ca asta:

Parca nu era de ajuns ca prostituatele si-au stabilit cartierul general in fata unui liceu de elita din municipiul Petrosani. Acestea isi racoleaza clientii chiar in fata oamenilor legii.

In municipiul Petrosani, chiar in fata unei scoli apreciate, arata cum o prostituata negociaza tariful pentru o partida de „love”, ziua in amiaza mare, cu soferul unui TIR.

Un echipaj de politie apare in zona, foarte probabil cu treaba o alta treaba, insa o observa pe tanara care practica prostitutia chiar in momentul in care un camion opreste iar soferul incearca sa negocieze tariful.

Unul dintre agenti pare sa schimbe cateva vorbe cu tanara cunoscuta ca practica pro stitutia si in loc sa o ia la intrebari se urca in masina de patrulare si pleaca de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

La fel si tanara, nu inainte de a le zambi. Mai surprins pare sa fie soferul camionului care-si alunga temerile dupa ce constata ca politistii si-au vazut de ale lor, si o ia in cabina pe tanara.

 

Nu este pentru prima data cand fetele care opereaza la sosea, in fata liceului din zona de nord a Petrosaniului, isi vad de „treaba” sub ochii ingaduitori ai celor care trebuie sa le opreasca.

Recunoaste cu teama o angajata a liceului care spune ca de foarte multe ori echipaje de politie stau si la taifas cu „traseistele”.

Conducerea liceului sustine ca de un an de zile a facut reclamatie la Politia Petrosani si mai mult de atat nu poate face pentru ca locul este unul public.

Conducerea Politiei Petrosani sustine ca le-a sanctionat pe fete, inclusiv pe cea care-si negocia tariful in fata agentilor.

Tinerele care au gasit in „iesirea la sosea” o solutie de a face bani povestesc despre cum sunt chiar protejate de unii politisti din Petrosani.

Astfel, o tipa din Hateg, care vine zilnic in Petrosani pentru a se pros ti tua, sustine ca un singur telefon trebuie sa dea daca da peste un „client” ce ii face probleme.

Femeia isi spune Mariuta si opereaza in principal de la amiaza si pana tarziu in noapte. Fara sa stie ca este filmata, fata se confeseaza. „Era mai multe dar fata aia inalta a plecat in strainatate zilele trecute.

Acolo face mai multi bani. Sunt inca vreo doua din Petrila dar le-am batut si le-am gonit ca era urate si stricau treaba. Aici la liceu acum sunt eu si cu o fata din Vulcan.

Ea vine de la 10-11 si pana la 3-4. Eu de la 1 si pana seara. Mai vin si altele dar noi doua suntem cam tot timpul aici. Eu sunt fata cinstita. Am si locul meu, nu-i problema, mergem pe satele alea de la Petrila, se face un drum la dreapta in padure.

Acolo facem treaba. Eu n-am peste pentru ca pestii bat femeile sa le ia banii, deci nu va fac probleme. Eu sunt fata cinstita, am copil de patru ani acasa si barbat. Am si „cauciuc” si patura ca sa nu murdarim masina”, spune fata in timp ce-si arata „arsenalul”, plasa in care-si tine pachetul, o patura si prezerv…

Femeia se lauda ca este prietena cu politistii, iar unul dintre ei i-a spus ca „la orice ora daca am probleme sa-i fac un apel si imediat apare”. „Mor vazut si nu au treaba (n.r. vorbeste de o patrula de politie care chiar in acel moment trece prin zona).

Am pe unul care moare cand ma vede. Numa’ daca dau un semnal acum si imediat apare si ii ia la intrebari pe aia care imi fac necazuri. Totdeauna cand am o belea trebe sa-l sun”, mai sustine fata.

 

CITESTE SI: Caz de coșmar! Românca din Alba s-a dus cu bună-credință în Germania, credea că o să muncească ca bonă, dar după ce i-au făcut acolo nu mai e om! ,,Mi-au luat actele și mi-au spus că dacă nu…” Ce a urmat e înfiorător!

 

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost organizat un seminar care a avut ca temă Lupta împotriva traficului de persoane.

La acest eveniment a fost invitată și Cosmina Mariș, inspector de specialitate la Centrul Regional Alba Iulia al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Ea a fost cea care a povestit povești cu adevărat dramatice.

,,Diferența între o prostituată și o tânără exploatată sexual este că prima practică această meserie de bunăvoie, iar banii îi poate folosi cum vrea, în timp ce o victimă a traficului de

persoane este constrânsă să se prostitueze, iar majoritatea banilor încasați îi confiscă traficantul.

Tinerele primesc bani doar pentru a trăi de pe o zi pe alta, iar dacă cer suplimentar bani pentru nevoi personale, traficanții le spun că nu sunt bani”, a spus Cosmina Mariș.

O tânără participantă la seminar a povestit că îngrijea copii în România, dar a vrut să aibă un viitor mai bun, așa că a plecat în Germania, unde urma să fie plătită mai bine.

Însă când a ajuns acolo a fost forțată prin mai multe mijloace să practice prostituția.

Firmele de recrutare promit de obicei româncelor marea cu sarea, tinerele sunt vrăjite, iar pe drum traficanții le păcălesc cumpărându-le unele lucruri.

La destinație fetelor li se iau banii și actele și li se explică de ce au fost de fapt aduse… cele care refuză sunt închise în beciuri sau camere întunecoase, bătute, înfometate, însetate, forțate să le spună părinților că sunt bine.

Fără acte, femeilor le este foarte greu să mai scape, iar dacă o fac, rămân traumatizate pe viață.

În anul 2016, 756 de români au fost victime ale traficului de persoane, majoritatea fiind femei, potrivit libertatea.ro.

DISTRIBUIȚI